”Känslan i laget är på topp”

Nykomlingarna Kalmar HC vann den heta derbypremiären borta mot Nybro Vikings med klara 5-2. På onsdag får de besök av ett revanschsuget Vimmerby.

Kalmar HC tog en klar seger i säsongspremiären mot Nybro vikings – 5-2 skrevs segersiffrorna till.

Kalmar HC tog en klar seger i säsongspremiären mot Nybro vikings – 5-2 skrevs segersiffrorna till.

Foto: Peter Jigerström

Ishockey2018-09-18 19:20

Lagets försäsong inför debutsäsongen i hockeyettan var svajig. Blott en seger under ordinarie tid och en övertidsseger på de åtta träningsmatcherna. Övertidssegern kom mot just Vimmerby HC.

– Försäsongen var framförallt lärorik fös oss. Vi hade en del uddamålsförluster och var där och nosade resultatmässigt. Vi lärde oss en hel del, säger lagets huvudtränare Lenny Eriksson.

– Vimmerby var ett vuxet och stabilt lag som fick tag i oss vid forecheckingen. Vi ska försöka att göra det lite svårare för dem i morgon har jag tänkt.

För tre säsonger sedan huserade laget i division tre, men har efter en imponerande resa nu tagit klivet upp i hockeyettan. Och målsättningen för debutsäsongen är glasklar:

– Det primära är att vi etablerar oss och därifrån tar nästa steg. Sedan vill man även göra det på bästa sätt, men det är en etableringsfas. Vi spelar för att vinna hockeymatcher.

Hur går tankarna inför mötet mot Vimmerby?

– Vi har nollställt oss efter premiären och förväntar oss en ännu tuffare match. Känslan i laget är självklart på topp, både gällande självförtroende och glädje.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!