"Ludde" lämnar VIF för studier

Ludvig Lundqvist kommer att lämna Vimmerby IF för studier. 19-åringen har blivit antagen till civilingenjörsutbildningen i Stockholm och börjar där i mitten av augusti.

Ludvig Lundqvist flyttar från Vimmerby i mitten av augusti.

Ludvig Lundqvist flyttar från Vimmerby i mitten av augusti.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-07-19 18:17

Ludvig tog studenten i juni i år och blev antagen till högskolan han sökte. Den 13:e augusti ska han vara på plats i Stockholm för att inleda sin civilingenjörsutbildning.

– Utbildningen verkade intressant och det var den jag ville gå hela tiden, säger Ludvig Lundqvist.

Det innebär att han inte längre kommer att spela fotboll i Vimmerby IF och möjligtvis gå ner till en lägre nivå i Stockholm.

– Skolan kommer ju att prioriteras, så klart. Men det blir svårt att lägga ner fotbollen helt så jag kanske går ner någon nivå i seriesystemet och bara spelar för fotbollens skull. Tiden får utvisa hur det blir, säger Ludvig.

Mittfältaren har länge haft planer på att fortsätta utbilda sig efter gymnasiet och var tydlig mot VIF att det mycket väl kunde bli så att han flyttar. Därför har det inte heller varit några problem mellan de båda parterna när det nu ska bli verklighet.

– Jag har varit tydlig med att det funnits en möjlighet att jag flyttar så det har alltid funnits på tapeten. Nu känns det jättebra och både jag och klubben har skött det bra, säger "Ludde".

VIF:s höstsäsong drar igång den fjärde augusti och "Ludde" kommer förmodligen hinna med att spela två matcher till för klubben innan han flyttar. Dock är boendesituationen i Stockholm fortfarande oklar för honom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!