Efter åtalet – Lindbäck stoppas från landslaget

Speedwaystjärnan Antonio Lindbäck står åtalad för grovt rattfylleri. Trots det får han fortsatt köra för klubblaget Masarna. Men någon körning i landslaget är inte aktuellt. –Han kommer inte att tas ut till nånting just nu, säger Svemos grenchef Mikael Karlsson till SVT.

Antonio Lindbäck stoppas från landslaget. Arkivbild.

Antonio Lindbäck stoppas från landslaget. Arkivbild.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Mcsport2022-04-19 13:35

Turerna har varit många sedan Antonio Lindbäck kört rattfull i början på året. Först bröt Masarna 36-åringens kontrakt för att därefter häva beslutet och välkomna Lindbäck.

Svenska Motorsportförbundet (Svemo) har däremot valt en annan väg.

– Han kommer inte att tas ut till nånting just nu, säger Svemos grenchef Mikael Karlsson till SVT.

Det var i februari som Lindbäck stoppades av polis i Avesta med 1,82 promille alkohol i blodet. Han har nu lagt in sig själv på behandlingshem.

"Hänt lite för mycket"

Lindbäck fanns med i en bruttotrupp till landslaget i vintras, från vilken han nu har plockats bort.

– Det är ett ganska naturligt steg för oss att göra det just nu. Vi anser att det är skillnad på att köra klubbspeedway då Masarna tar ett arbetsgivaransvar där. Men just för tillfället så tycker vi att det har hänt lite för mycket, så vi kan inte ha honom som förare representerandes landslaget just nu, säger Mikael Karlsson.

Däremot fanns han inte med till kommande EM- och VM-kval på sportsliga meriter.

– Sedan vi får se vad som händer. Det ska ju gå sin gång, och sen får vi ta ställning efter att han har fått sin dom. Då får vi ta ställning till det. Och han går ju behandling, så det är många bra saker på gång. Ingen skulle vara gladare än jag om det här kan vara en vändpunkt för Antonio att komma på banan igen, för det är ju en fantastisk speedway-förare.

Hårda krav för att få åka

Enligt SVT har Masarna ställt krav om vård, tester och uppföljning på Lindbäck för att han ska få köra.

– Jag är glad över att de backar upp mig och låter mig köra. Det är positivt. Jag vill åka speedway och jag vill åka för Masarna, sade han till SVT.

Antonio Lindbäck har 13 VM-säsonger, två guld i lag-VM och tre segrar i VM-serien samt ett SM-guld med Masarna 2020 på meritlistan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!