Starkt resultat trots tuffa förutsättningar

När Målilla MK höll årsmöte förra veckan redovisades ett plusresultat på en halv miljon kronor. "Det får vi vara väldigt nöjda med under de förutsättningar som rådde", säger ordförande Tomas Karlsson.

Tomas Karlsson fick förnyat förtroende som ordförande för Målilla MK.

Tomas Karlsson fick förnyat förtroende som ordförande för Målilla MK.

Foto: Torbjörn Allvin

Motor2022-03-15 19:00

2021 blev ett succéår för klubben med SM-guld för Dackarna. Publikmässigt rådde begränsningar i början av säsongen, och även att de lättades under sommaren och hösten, sjönk publiksnittet från 2700 innan åren med corona till drygt 1000.

– Det är intäkter på runt en miljon kronor som vi tappar bara där. Med tanke på det så får vi vara nöjda med att kunna redovisa ett plusresultat på runt 500 000 kronor för 2021.

Hur lyckades ni med det?

– Mycket tack vare ett starkt stöd från våra sponsorer. Utan dem hade det aldrig gått.

Utmaningen för klubben till kommande säsong blir att få tillbaka publiken till arenan.

– Det finns ingen knapp man kan trycka på och bara lösa den frågan. Vi måste jobba hårt på det och har en del projekt på gång på arenan. Bland annat bygger vi upp ett bar- och restaurangområde på publikplats för att förhöja upplevelsen och standarden där.

På årsmötet skedde en ändring i styrelsen. Tommy Johansson avgick och ersattes av Veronica Lindkvist.

– Tommy har varit med i åtta år och valde att tacka för sig. Veronica Lindkvist tog klivet upp från suppleant till ordinarie ledamot. Förhoppningen är att vi kan få in fler kvinnor i styrelsen framöver.

Styrelsen består av: Tomas Karlsson, Anders Dahlström, Jon Lindberg, Linus Johansson, Lars Olofsson, Peter Samuelsson och Veronica Lindkvist. Jan-Olov Johansson valdes in som suppleant.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!