Vilket drag det blev på finalen i Go Faster Motorevent

För motorälskarna var lördagsträffen på Hultsfreds Airport som rena rama julafton. Det bjöds på show och bra drag på finalkvällen i Go Faster Motorevent. "Det är kul att vara här och se alla snabba bilar", tyckte ett gäng från Kalmar.

Motorevent som det ryker om. I lördags var det final på Go Faster Motorevent på flygplatsen i Hultsfred. På bilden ser ni bland andra Stefan Brenander och tre Kalmarpolare som var på besök.

Motorevent som det ryker om. I lördags var det final på Go Faster Motorevent på flygplatsen i Hultsfred. På bilden ser ni bland andra Stefan Brenander och tre Kalmarpolare som var på besök.

Foto: Torbjörn Allvin

Motorsport2021-08-25 16:00

Vroom...när Sporten anländer till flygfältet möts vi av ett högt motorljud som bara växer i styrka. En bit bort ser vi två bilar accelera i blixtrande hastighet för att kort senare komma upp i imponerande fart. Det bara säger svisch, så är de i mål på den 804 meter långa sträckan. Någon minut senare är det dags för nästa två ekipage att mäta krafterna mot varandra. Och så där håller det på. Raden av bilar sträcker sig lång bakom startlinjen, där adrenalinstinna förare gör sig redo att trycka gasen i botten. 

Och det är inga dussinbilar vi snackar om. Visst, här finns visserligen "standardkärror", men många av dem är läckra värstingarbilar, som säkerligen får det att vattnas i munnen på bilälskarna på åskådarplats. 

Vi träffar bland annat Mölndalstjejen Melanie Khoshbazan i sin superfina gröna guldklimp, en Lamborghini. 

– Det är så roligt, säger hon och tindrar med hela ansiktet. 

undefined
"Det här är så himla kul", sa Melanie Khoshbazan efter att ha kört ett av många race i sin läckra Lamborghini.

Hon har precis kört ett race och berättar att hon älskar det här. 

– Man får en sån kick. Det går ju ganska snabbt och jag tror jag kommer upp i 250 kilometer i timmen. Det här är min grej, säger hon.

Någon rädsla känner hon inte. 

– Nej, inte alls. Jag känner mig trygg och det är gott om utrymme, trots att vi är två bilar som kör samtidigt. 

Förutsättningarna för motoreventet var bästa tänkbara, med strålande solsken och närmast perfekt underlag. 

I skymningen möter vi tre kompisar från Kalmar, som hänförs av bilarna och farten. 

– Det är häftigt och otroliga krafter, säger de samstämmigt och berättar att de tillsammans brukar åka på olika motorsportsevenemang. 

Är ni inte sugna på att köra själva...?

– Jag skulle gärna testa, säger Viktor Pettersson och får visst medhåll av polarna Emil Hagstedt och Carl Andersson. 

De verkar inte lika övertygade. Och det är klart, vi pratar om bilar, där de snabbaste kommer upp i hastigheter över 300 knyck. 

Vi fortsätter vår vandring bort mot starten. Viftande med armarna i högsta hugg och med hörselkåpor på, hittar vi chefen för Go Faster Motorevent, Vimmerbybördige Stefan Berander (tidigare Ragnarsson). 

undefined
Stefan Brenander var nöjd och glad över det lyckade eventet.

Det är han som är starter och bestämmer när bilarna ska skickas ut på banan. Glatt konstaterar han att finaldagen är den bästa hittills av de fyra evenemang som Go Faster Motorevent arrangerat i år. 

– Det är rekord. Så här många bilar har vi inte varit tidigare. Vi har ungefär 100 bilar till start och allt flyter på som det ska. Och det har det gjort varenda gång vi haft de här träffarna. Det har inte varit några incidenter överhuvudtaget, ja...förutom då att några delar på bilarna gått sönder. Men inga avåkningar, krascher eller så. Vi lägger stor vikt vid säkerheten, säger Stefan Brenander, som driver bolaget tillsammans med Johnny Lehti. 

Var kommer det här bilintresset ifrån?

– Ja, du. Jag är ju uppvuxen i Vimmerby. Det har alltid varit stort motorintresse i stan, säger han och tystnar för att i nästa sekund vinka fram nästa två ekipage med dundrande motorer. 

Alla motorevenemang som de genomför sker här i Hultsfred, på flygplatsen. 

– Dels är banan här i Hultsfred så lång, dels är underlaget väldigt bra. På många andra banor kör man på asfalt, medan det är betong här. Det är skonsammare för bilarna, säger Stefan Berander och tillägger att de återkommer med flera liknande motorevent även nästa år. 

Det var extra taggat i årets sista race i Go Faster Motorevent.
Det var extra taggat i årets sista race i Go Faster Motorevent.
Fakta

Go Faster

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!