Respass för tröttkört KBK

Kisa BK var framme i 16-delsfinal i Gothia Cups B-slutspel efter två raka uddamålsvinster. Men där tog det till slut stopp mot Strands IF.

Kisa BK:s Gothia Cup-äventyr är över efter förlusten i 16-delsfinalen.

Kisa BK:s Gothia Cup-äventyr är över efter förlusten i 16-delsfinalen.

Foto: Privat

Fotboll2018-07-19 19:03

Efter ett svårt gruppspel där man tog en poäng var Kisa BK:s P03:or verkligen på gång i Gothia Cups B-slutspel. Laget tog sig förbi den första omgången av slutspelet när man besegrade det norska laget SK Sprint-Jeløy med 1–0 under onsdagskvällen. Segerskytt i den matchen var David Cederholm.

Under torsdagen var det dags för 32-delsfinal och där vann laget återigen, den här gången mot Södra Sandby IF. Slutresultatet skrevs till 2–1 i Kisas favör efter ännu ett mål av Cederholm och ett av Albin Bergström.

– Vi började lite trevande och de var rätt så stora och fysiskt starka. Men vi kom in mer och mer i matchen och trummade på i andra halvlek, säger KBK:s tränare Morgan Westerling.

Senare under dagen väntade 16-delsfinalen i B-slutspelet och match mot Strands IF för Kisa BK. Den matchen blev inte lika rolig för de tröttkörda P03:orna som gick mållösa och förlorade med 3–0. Förlusten innebar att det var slutspelat i turneringen för deras del.

– Bensinen tog slut, vår ork räckte inte till. Just nu är det lite tomt men vi är ändå nöjda med att vi krigar hela matchen och aldrig ger upp, säger Westerling.

Trots förlusten ska alla i laget ha beröm för hur man genomfört alla matcher i turneringen, menar tränaren. När de sammanfattar vistelsen i Göteborg och åker därifrån kan de göra det med huvudet högt.

– Det har varit en lagprestation genom hela veckan och vi har alltid genomfört det vi kommit överens om innan matchen. Grabbarna löser det galant och jag tror stämningen är rätt så bra trots uttåget. Det är just sammanhållningen och stoltheten som stuckit ut och det är jättekul att se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!