Sandra spelar för guld

Hultsfredsbowlaren Sandra Gustafsson kan få en kul avslutning på säsongen. På lördag är hon en av åtta som är med och gör upp om SM-guld.

Sandra Gustafsson och Frida Lönnert har en spännande helg framför sig.

Sandra Gustafsson och Frida Lönnert har en spännande helg framför sig.

Foto: Privat

Bowling2018-05-23 16:10

I helgen som gick åkte Sandra till Stockholm för att delta i SM-kvalet till klassen damer A 22-30 år.

– Jag borde kanske ha ställt upp i den högsta klassen damer Elit istället eftersom jag spelar i Elitserien till vardags, men mitt resultat 1556 hade inte räckt så långt där så med facit i hand var det kanske klokt att göra så här. Nu får jag ju chansen att spela en SM-final istället, säger Sandra Gustafsson som ska tillbaka till Stockholm på lördag.

– Finalen avgörs med åtta spelare där alla möter alla. Det blir sju matcher plus en utjämningsserie där man får 30 poäng i bonus för varje vunnen match. Sedan räknas alla poäng ihop till en tabell där den som tagit flest vinner totalt, förklarar Sandra som får se många bekanta ansikten i finalen.

– Det är lite extra roligt att bland motståndarna finns två tjejer som jag gått gymnasiet tillsammans med. En tjej jag spelat med tidigare i klubblaget, och dessutom min nuvarande klubbkamrat i Cahoot, Frida Lönnert. Det vore förstås kul om vi kunde hamna på prispallen båda två och helst lägga beslag på guld och silver. Alla spelare är dock riktigt bra på den här nivån så det blir nog dagsformen som avgör, säger Sandra som tillsammans med just Frida Lönnert knep en nionde plats i SM för tvåmannalag i samband med kvalspelet till SM..

Till vardags bor hon i Hultsfred, men spelar seriematcher för Kalmarlaget Cahoot.

– Det funkar bra att träna en del i Hultsfred med Vartas lag, och sen brukar jag försöka åka ner till Kalmar några gånger i månaden inför matcher, säger Sandra som nyligen var med och såg till att Cahoot höll sig kvar i Elitserien.

– Vi fick spela kval mot AIK och vann båda matcherna. Till kommande säsong har vi fått in ett par bra spelare och målet är förstås att föröka bli ett av de fyra lagen som tar sig till slutspel nästa säsong, säger Sandra som inte satsar lika hårt på spel individuellt längre.

– Förr åkte jag på mycket tävlingar, men det hinns inte med på samma vis längre. Nu ligger mitt fokus på spelet med Cahoot i serien. Det är roligast.

Under kvalspelet till SM tog sig för övrigt Vimmerbykillen Jesper Svensson vidare som en av de elva till SM-finalen för elitklassen. Hans 1956 på åtta serier räckte till en fjärde plats. Vann kvalet gjorde Jerry Ekman-Wogel på 2085. Däremot räckte Västervikskillens William Svenssons 1737 bara till en 25:e plats. Den finalen avgörs dock först i början på juli i samband med SM-veckan i Helsingborg.

Sandra Gustafsson från Hultsfred, t.v, har kvalat in till SM tillsammans med klubbkamraten i Cahoot, Frida Lönnert.
Sandra Gustafsson från Hultsfred, t.v, har kvalat in till SM tillsammans med klubbkamraten i Cahoot, Frida Lönnert.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om