Sexpoängsmatch för IFK Österbymo

Måstematch på måstematch. IFK Österbymo har haft kniven mot strupen i många veckor nu. Men frågan är om inte kvällens drabbning mot Habo är hela säsongens viktigaste.

Jörgen Damms Österbymo har en mycket viktig match i kväll.

Jörgen Damms Österbymo har en mycket viktig match i kväll.

Foto: Roelof Strotinga

fotboll2018-08-20 07:00

Med bara en vinst på hela säsongen har Österbymo parkerat på jumboplatsen sedan tidigt i våras. Försök på försök har de gjort, men inte har de lyckats knapra ikapp. Senast mot topplaget Mullsjö var de så när att ta en skrällvinst, men så tappade de sin 1–0-ledningen med tio minuter kvar.

I kvällens match mot Habo, som just nu innehar den negativa kvalplatsen, kan mycket väl hela Österbymos säsong avgöras.

– Det är en ren och skär sexpoängmatch. Vinner de så kommer de rycka ifrån ytterligare, men vinst för oss så är det inte mycket kvar upp, säger Österbymos tränare Jörgen Damm.

Edin Jacupovic har varit långtidsskadad sedan länge. Men mot Mullsjö senast var han tillbaka – med besked. Från 35 meter dundrade han in en frispark och visade vilka kvalitéer IFK gått miste om under större delen av våren.

– Edins spelsinne, tajming och vänsterfot är något utöver det vanliga, menar Damm.

Jacupovic finns med i kvällens trupp, men han har känningar i knäet han var skadad i så hur mycket speltid det blir är osäkert. Zijad Poljak och Arvid Liljeblad missar kvällens match.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!