Colemans guldsuccé: "Helt otroligt"

Hon tog paus nĂ€r glĂ€djen försvann. I Bukarest visade Michelle Coleman att uppehĂ„llet var rĂ€tt taktik. –Det bĂ€sta beslutet jag nĂ„gonsin tagit, sĂ€ger simstjĂ€rnan efter guldet pĂ„ 50 meter fritt vid kortbane-EM i Bukarest.

Michelle Coleman.

Michelle Coleman.

Foto: Andreea Alexandru/AP/TT

Simning2023-12-06 17:06

Michelle Coleman har fÄtt en medaljrik start pÄ mÀsterskapet i RumÀnien.

PÄ första dagen var hon med i laget som vann lagkappen, 4x50 meter fritt, och sÄg ett dygn senare till att sjÀlv vinna 50 meter fritt.

30-Ă„ringen satte handen i kaklet före Beryl Gastaldello, Frankrike, och danskan Julie Kepp Jensen – pĂ„ personliga rekordet 23,52 och dessutom hennes första individuella mĂ€sterskapsguld.

"Otroligt stolt"

– Det Ă€r helt otroligt. Jag Ă€r otroligt stolt över mig sjĂ€lv, att jag fick till loppet, jag ville ner och "persa", sĂ€ger hon till SVT.

– Jag har inte tagit individuella medaljer pĂ„ nio Ă„r, inte "persat" pĂ„ flera Ă„r. Det Ă€r en otrolig kĂ€nsla att lyckas nĂ€r man kĂ€mpat sĂ„ lĂ€nge.

VĂ€gen till medaljen?

Den gick via ett lÄngt uppehÄll.

I mars 2022 meddelade Michelle Coleman att karriÀren var pÄ paus.

"Efter ett stressigt 2020 och 2021 skrek mitt huvud, mer Àn min kropp, efter en paus. Och för första gÄngen i livet vÄgade jag stanna upp och lyssna", skrev hon pÄ Instagram och stod över lÄngbanesÀsongen.

Tillbaka till VM

Till lÄngbana-VM Fukuoka, Japan, var glÀdjen tillbaka och comebacken resulterade i hennes första individuella VM-final i karriÀren.

I Bukarest slutade finalsimningen med en guldmedalj.

– Jag har sagt det innan, det var det bĂ€sta beslutet jag nĂ„gonsin har taget. Det Ă€r otroligt nĂ€r man vĂ„gar följa sin magkĂ€nsla och vĂ„gar göra det man vill – och fĂ„ bekrĂ€ftelse pĂ„ att de besluten var korrekta, sĂ€ger hon.

Och det var en lÀttad och emotionell Coleman som sedan pratade om insatsen som gav EM-guldet.

– Det Ă€r nio Ă„r av kĂ€nslor som har byggts upp, kĂ€nslan av att jag misslyckats, att jag har varit pĂ„ vĂ€g Ă„t rĂ€tt hĂ„ll men inte hĂ„llet ihop det. Att kunna bevisa för mig sjĂ€lv, att hĂ„lla ihop det och klara pressen 
 Det betyder otroligt mycket.

PÄ 100 meter bröst blev Sophie Hansson fyra pÄ 1.04,08. Eneli Jefimova, Estland, vann pÄ 1.03,21.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!