Miljonvinst i Södra Vi: "Det Àr fantastiskt roligt"

Veckans stora snackis i Södra Vi? Miljonvinsten pÄ Lotto, förstÄs. "Det kÀnns fantastiskt roligt att den rÀtta raden lÀmnades in hos oss", sÀger Ica-handlaren Ronny Zeylon.

Ronny Zeylon och Louise Djurstedt framför spelmaskinen pÄ Ica NÀra.

Ronny Zeylon och Louise Djurstedt framför spelmaskinen pÄ Ica NÀra.

Foto: Michael Nordin

Södra Vi2024-03-18 18:00
undefined
2-6-9-14-15-20-23. De siffrorna gjorde en Vimmerbybo till mÄngmiljonÀr i lördags kvÀll.

NĂ€r Vimmerby Tidning besöker Ica NĂ€ra i Södra Vi har det gĂ„tt tvĂ„ dagar sen lördagens storvinst pĂ„ Lotto – dĂ€r nĂ„gon kammade hem cirka 5,7 miljoner kronor.

Louise Djurstedt i kassan vittnar om att mÄnga kunder pratar om vinsten.

– Ja, sĂ„ blir det ju. MĂ„nga Ă€r nyfikna pĂ„ vem som har vunnit. Samtidigt finns det en stor glĂ€dje över att nĂ„gon har vunnit sĂ„ mycket pengar i Södra Vi. Det Ă€r jĂ€ttekul och jag unnar verkligen vinnaren varenda krona. Varje gĂ„ng nĂ„gon lĂ€mnar in en kupong önskar jag att det ska bli vinst.

– 5,7 miljoner kĂ€nns ocksĂ„ som en perfekt vinstsumma. Inte för mycket, inte för lite. Det ger utrymme att förverkliga sina drömmar, men det Ă€r inte obegrĂ€nsat med pengar som det kan bli ibland. DĂ„ Ă€r det nog lĂ€tt att man tappar kontrollen. 

Vad skulle du sjÀlv göra om du vann 5,7 miljoner kronor?

– Jag hade betalat huslĂ„net och gjort nĂ„got kul ihop med familjen. Mina fyra grabbar hade nog haft rĂ€tt mĂ„nga förslag, sĂ€ger Louise Djurstedt.

Ing-Marie Larsson, som besöker Ica-butiken pÄ mÄndagsförmiddagen, drömmer sig ocksÄ bort i nÄgra sekunder.

– Jag skulle ge pengar till mina barn och simma med delfiner. Och sĂ„ skulle jag resa till Shetlandsöarna (utanför Skottland).

undefined
Den vinnande raden lÀmnades in pÄ Ica NÀra i Södra Vi.

Ica-handlaren Ronny Zeylon fick ett mejl frÄn Svenska Spel sent i lördags kvÀll, med information om jÀttevinsten pÄ Lotto.

– Det Ă€r skitroligt! Vi har sĂ„lt en del storvinster genom Ă„ren, bland annat en miljonvinst pĂ„ FĂ€rgfemman och ett par rejĂ€la Trissvinster. Men det hĂ€r Ă€r pĂ„ en annan nivĂ„.

Hur kommer det firas?

– Svenska Spel kommer skicka ut ett vinnarkit till oss, med tröjor och ballonger. SĂ„ det kommer synas i butiken senare i veckan, sĂ€ger Ronny Zeylon.

‱ Nu har Svenska Spel varit i kontakt med vinnaren. Det kan ni lĂ€sa mer om HÄR.

undefined
Precis vid entrén finns det en vÀgg med alla spelvinster. Nu fÄr personalen pÄ Ica gör plats för den största vinsttavlan hittills.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!