Anders Fröjd: "Alla gillar att komma till Målilla"

Stryk i premiären. Och det lär inte bli så mycket lättare nu för Lejonen. "Dackarna har ett bra lag och det blir en tuff match", säger Anders Fröjd.

Förra året vann Lejonen borta mot Dackarna. Får lagledaren Anders Fröjd jubla igen?

Förra året vann Lejonen borta mot Dackarna. Får lagledaren Anders Fröjd jubla igen?

Foto: Ted Karlsson / SCANPIX /

Speedway2018-05-15 10:00

Hur bra är egentligen Lejonen i år?

Tja, något riktigt svar fick vi inte i seriepremiären hemma mot Rospiggarna i förra veckan. Gislavedslaget förlorade med tolv poäng (39-51). Anders Fröjd säger så här:

– Vi underpresterade, samtidigt som vi förlorade mot ett bättre lag. Det var en typisk struldag, men så är det ibland.

– Jag tycker också att domaren var väldigt inkonsekvent i starterna. Det blev mycket oreda. Rospiggarna var helt enkelt kyligare än oss och utnyttjade det på ett bra sätt. Vi hade ju också oturligt två "touch the tape".

Förlusten till trots, ger Fröjd samma manskap chansen mot Dackarna.

– Flera av förarna har stora möjligheter att prestera bättre. Alla gillar att komma till Målilla. Det är en behaglig bana.

Anders Fröjd tycker att Chris Holder, Maksym Drabik och Rohan Tungate visade fina takter i premiären. Nu hoppas han att övriga förare, med Piotr Pawlicki i spetsen, kan höja sig.

Vad är nyckeln till seger?

– Att undvika nollor. Det lyckades vi inte med mot Rospiggarna.

Masarna

Masarna fick en tung start i premiären. Förlust med 39-51, hemma mot Rospiggarna. "Det var en struldag för oss. Nu får alla chansen igen", säger lagledaren Anders Fröjd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!