Beskedet: Superstjärnan missar matchen

Efter att Jason Doyle kraschat i det 20:e och sista heatet i förra helgens GP-tävling i Cardiff har det spekulerats i om Australiensaren verkligen återhämtat sig. Svaret? Det har han inte.

Foto: ANDREAS SANDSTR…M

Speedway2018-07-30 09:53

Rospiggarna Jason Doyle leder hela snittligan i serien på 2,490 efter att ha plockat på sig 127 poäng på 52 heat. Därför blir det ett enormt tapp för Hallstavikslaget – som själva bekräftar att man kommer tvingas ställa över Doyle och köra riders replacement.

– Han känner sig bra, men fick körförbud av läkaren. Sen är det bara bra att han tar igen sig. Har man slagit i huvudet som Doyle gjorde så ska man vila, säger Rospiggarnas lagledare Mikael Teurneberg, till Norrtelje tidning.

Någon större fara ska det dock inte vara för den regerande GP-vinnaren som av läkarna fått beskedet att det bara ska röra sig om 10–14 dagars återhämtning totalt.

– I vilket fall blir det helt omöjligt att ersätta honom. Det enda som är bra till matchen mot Västervik är att vem som helst kan ta hans heat, säger Teurneberg, till Norrtelje tidning.

Ett möjligt scenarie är till exempel att Andreas Jonsson, Robert Lambert, Max Fricke och Jacob Thorsell tar varsitt av Doyles heat.

Om att Kenneth Hansen saknas och ersätts av Tero Aarnio på reservplats har Teurneberg inga kommentar till. Men enligt uppgifter ska det röra sig om en petning då Hansen körde svagt senast mot Smederna och bara tog en poäng på tre heat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!