Dackarna nära en ny förare

Dackarna har en plats kvar att fylla i truppen. Snart kan det vara klart. En ny förare är på ingång.

Dackarnas lagledare Peter Karlsson hoppas snart ha truppen klar.

Dackarnas lagledare Peter Karlsson hoppas snart ha truppen klar.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2018-11-21 16:56

Dackarnas lagledare Peter Karlsson hoppas kunna göra klart med truppens åttonde förare under veckan.

– Vi hoppas ha det klart så fort som möjligt, men vi har egentligen tio dagar på oss fram till deadline för övergångar, säger Peter Karlsson.

Vem det är avslöjar han inte, men bekräftar att det rör sig om en ung utländsk förare. Troligen en förare som inte kört i Sverige tidigare.

– Det handlar om en förare runt 1,250 i snitt, som från början kommer att stå som ren reservförare, och det vet han om, säger Peter Karlsson.

Han dementerar att det rör sig om amerikanen Luke Becker, som testade med Dackarna i Vetlandas lagcup i våras. Rutinerade Hans Andersen fick frågan i ett tidigt skede om den sista platsen. Men verkar inte ha nappat.

– Vi frågade Hans om han var intresserad av den sista platsen, men har inte fått något svar, så jag tolkar det som ett nej, säger Peter Karlsson.

Dackarna förbereder också släpp av truppen som ska ingå i den nya allsvenska alliansen med Vetlanda och Lejonen. Även här återstår ett utländskt namn innan truppen kommer att offentliggöras. Klart är att Dackarna kommer stå som värd för två allsvenska hemmamatcher för det nya laget under kommande säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!