Stjärnan blir Dackarna trogen

Här är ett efterlängtat besked för alla fans till Dackarna. Maciej Janowski kör vidare i klubben. "Jag gillar atmosfären i Dackarna och kan säga att det inte fanns någon tvekan från varken mig eller klubben att det skulle bli en fortsättning över 2022", säger den polske världsstjärnan.

Maciej Janowski stannar i Dackarna.

Maciej Janowski stannar i Dackarna.

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2021-12-16 12:06

Sedan Maciej Janowski anslöt till Dackarna inför säsongen 2016 har han tillhört klubbens toppförare. Den nu 30-årige polacken har sedan dess varit Målilla-klubben trogen.

Att det skulle bli en fortsättning för "Magic" i Dackarna över 2022 har det egentligen aldrig varit någon tvekan om. Parterna har varit överens om ett fortsatt samarbete under en längre tid.

– Jag pratade med Maciej redan på finalkvällen i Eskilstuna. Ända sedan dess har jag känt mig trygg med att han ska vara med i laget nästa säsong. Det känns jättebra att kunna presentera det för våra sponsorer och supportrar nu, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Maciej Janowski instämmer i det.

– Jag är glad att kunna meddela att jag kommer att stanna kvar. Efter många år i klubben trivs jag med människorna i klubben och supportrarna. Jag känner ett bra stöd från ledningen och gillar atmosfären i klubben. Det fanns inte någon tvekan från varken mig eller klubben.

Han går in i den nya säsongen med snittet 1,901.

– Maciej var en viktig kugge i det laget som körde hem Dackarnas första SM-guld sedan 2007. Han tillhör vår ryggrad och är den förare i dagens Dackarna som har kört längst i klubben. Han kommer från en säsong som var lite upp och ned, där han inledde förträffligt, men sedan hamnade i en formsvacka. Men när vi behövde honom som mest, jag tänker till exempel på SM-semifinalen i Västervik, klev han verkligen fram, säger Mikael Teurnberg.

Teurnberg hyllar också Janowskis egenskaper som lagkamrat.

– Han är en väldigt bra kille för laget med sin erfarenhet och sitt lugn. Han är också duktig på att hjälpa de unga killarna och tar ett stort ansvar. Utöver det är han förstås en av de absolut bästa förarna i världen.

Dackarnas trupp är i det närmaste klar. 

– Vi har två platser kvar att fylla. En av dem är klar och kommer att presenteras nästa vecka. När det kommer till de två platserna handlar det mer om back up-förare. Vi kommer att mönstra ett väldigt ungt och färgstarkt lag som jag tror mycket på, säger Mikael Teurnberg.

Dackarnas trupp just nu: Brady Kurtz, Maciej Janowski, Jacob Thorssell, Luke Becker, Rasmus Jensen, Adam Ellis, Alexander Woentin, Ludvig Lindgren, Theo Johansson, Avon van Dyck, Sammy van Dyck. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!