Teurnberg: "Lite lagom smÄpirrig"

"Jag lovar inte guld, men jag kan lova att vi ska göra allt vi kan", sĂ€ger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg inför veckans SM–final mot Eskilstuna Smederna.

Mikael Teurnberg Àr lagledare i Dackarna.

Mikael Teurnberg Àr lagledare i Dackarna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-10-04 17:30

NĂ€r Mikael Teurnberg tackade ja till uppgiften som lagledare för Dackarna hade han SM–guld i siktet.

– Den hĂ€r finalen har vi lĂ€ngtat efter och jobbat för en hel sĂ€song. Vi har gĂ„tt obesegrade genom slutspelet och kan möjligen ha en liten fördel av att ha varit igĂ„ng lĂ€ngre Ă€n Smederna. Samtidigt har jag stor respekt för motstĂ„ndarna. De vann grundserien och slog ut Rospiggarna i sin semifinal, sĂ€ger Mikael Teurnberg som har en skön kĂ€nsla i kroppen inför finalen.

– Det kĂ€nns sĂ„dĂ€r lagom smĂ„pirrigt, sĂ€ger han.

Smederna har vunnit tre SM–guld i följd mellan 2017 och 2019 och slog Dackarna i finalerna de tvĂ„ sista Ă„ren och har flera förare som har varit med pĂ„ de framgĂ„ngarna. Dackarna har bara Maciej Janowski och Jacob Thorssell kvar frĂ„n silverlaget 2019.

– Vi har en del guldrutin i vĂ„rt lag ocksĂ„. NĂ€r jag ledde Rospiggarna till SM-guld 2016 körde Jason Doyle och Jacob Thorssell för mig. Det Ă€r viktigt i ett lagbygge att ha förare som man haft en bra relation med genom Ă„ren. I en final gĂ€ller det att alla förare tar poĂ€ng och ingen faller igenom om det ska gĂ„ vĂ€gen. Det kĂ€nns viktigt att vi fĂ„r en bra start pĂ„ matchen i MĂ„lilla till att börja med.

Förra veckan drog hemmamatchen mot VÀstervik ut pÄ tiden pÄ grund av regn.

– Prognosen Ă€r inte sĂ„ ljus inför tisdagen heller. Mikael Max har inte haft det lĂ€tt pĂ„ sistone. Han har inte kunnat göra en bana utan snarare fĂ„tt försöka rĂ€dda sĂ„ att det blivit körbart.

Vi liverapporterar matchen pÄ www.vimmerbytidning.se frÄn kl 18.55.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!