Dubbla punkteringar avgörande i ny smedförlust

Både Kacper Woryna och Michael Jepsen Jensen åkte på punkteringar i första sväng, något som skulle visa sig bli direkt avgörande i förlustmatchen med Dackarna. "Banan var ganska svåråkt", sa Joel Andersson efter 42–48.

Kacper Woryna hade ledningen i det fjärde heatet när punkteringen var framme och stoppade polackens framfart.

Kacper Woryna hade ledningen i det fjärde heatet när punkteringen var framme och stoppade polackens framfart.

Foto: Erik Kruse

Speedway2023-06-14 07:00

Smedernas sikte inför mötet med Dackarna var tre poäng – seger och dessutom bonuspoängen. Men det blev inget av det. Efter en helt jämn inledning började problemen hopa sig i det fjärde heatet för smedlaget.

Efter att Kacper Woryna fått en pangstart och tagit en klar ledning före de båda Dackeförarna åkte han, i inledningen på det andra varvet, på en punktering. Istället för ett 3–3-heat blev resultatet 1–5 och en fyrapoängsledning för bortalaget var ett faktum.

I det sjätte heatet var det dags igen. Vid läge 3–3 i heatet fick kapten Jepsen Jensen punktering, på exakt samma ställe på banan, när han låg hade tredjeplatsen vilket resulterade i att Ludvig Lindgren kunde passera och knipa den sista poängen i heatet. Heatresultatet blev 2–4 till Dackarna och vid den andra sladdpausen hade bortalaget ledningen med åtta poäng.

– Banan är ganska svåråkt idag. Det bröt upp en hake i första sväng så det blev en riktig kant, men den börjar försvinna nu och jag märkte inte av den i mitt senaste heat. Det är svårt också med vädret som är, när det är så varmt och det blir lite ojämnt när solen ligger på som den gjort de senaste dagarna. Men de har gjort så bra de kan.

En annan faktor är den svajande hemmaformen för Smederna som inte förlorade en match på Eskilstuna Motorstadion under fjolåret.

– Jag håller med, men jag kan inte säga vad det beror på. Det kan bara bli bättre, säger Andersson.

Michael Jepsen Jensen åkte på punktering i första sväng i det sjätte heatet.
Michael Jepsen Jensen åkte på punktering i första sväng i det sjätte heatet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!