"Förstår inte hur det kunde gå så snett"

Finalavgörandet i Eskilstuna blev ett stort antiklimax. Ett misslyckande av format. Uppskattningsvis 7000 åskådare fick lomma hem, utan att ha fått se ett enda heat. "Ju mer jag tänker på, desto mer besviken blir jag", säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Här är bilder från onsdagens tänkta finalavgörande i speedway. Det blev ingen match på grund av ovädret och en bana som inte höll måttet.

Här är bilder från onsdagens tänkta finalavgörande i speedway. Det blev ingen match på grund av ovädret och en bana som inte höll måttet.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Speedway2018-09-27 21:35

Irriationen var av förståeliga skäl stor när beslutet togs om att ställa in den andra finalmatchen i onsdags kväll. Ändå fanns det i det läget, ingenting annat att göra.

– Det gick inte att köra, men jag förstår inte att det kunde gå så snett. Det var inte timmarna före matchstart som felet begicks, utan misstaget kom innan när de rev upp banan för att göra den supermjuk. Sen kom regnet. Det var en stor miss från arrangören, säger Peter Karlsson och fortsätter:

– Jag tycker så synd om fansen, särskilt bortafansen som rest långt. Det här är det största speedwayarrangemanget i Sverige och så blir det så här...

Nu får ni ladda om inför nästa vecka istället. Påverkar den inställda matchen Dackeförarna på något sätt?

– Nej, det stökar väl inte till det, men jag hade såklart hellre haft finalen avklarad. De flesta har tävlingar att köra i veckan och i helgen.

För Joel Kling blir det dock ingenting. I torsdags morse tog han beslutet att avstå den tredje JVM-deltävlingen i Pardubice.

– Det blir inget. Det går inte att plåga sig hur mycket som helst, i morse (torsdags) tog jag mig inte ens upp ur sängen själv, säger Joel Kling angående den skada han tidigare ådrog sig i en ligamatch i Polen.

Under de två tidigare tävlingarna har Kling kört ihop totalt 14 poäng, vilket gör att han i dagsläget ligger på en sjunde plats.

Är även SM-finalen mot Smedarna hotad?

– Dit har jag inte kommit ännu, vi får se. Jag ska gå igenom lite rehab först, så vi får se, säger han.

Peter Karlsson berättar vidare att Maciej Janowski, Greg Hancock och Oliver Berntzon ska köra en individuell och stor tävling Polen. Hancock ska också köra en nystartad tävling i Motala (Diamond Cup), där även Berntzon deltar. Hans Andersen kör Guldhjälmen i Tjeckien på söndag och Krzysztof Kasprzak kör om ligatiteln i Polen med sin klubb. Även det på söndag.

– Det är bra att killarna har farten uppe. Och det känns som att vi har haft vår beskärda del av skadebekymmer nu på slutet. Vi har sett över hela säsongen klarat oss väldigt bra.

Även Peter Karlsson har ångan uppe. I helgen ska han springa Lidingöloppet för andra gången.

– Jag hoppas att lagledaren också håller sig skadefri, haha. Och vad jag har hört så ska det inte komma något regn...

Oliver Berntzon är en av Dackeförarna som är i farten i helgen.
Oliver Berntzon är en av Dackeförarna som är i farten i helgen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om