Går för fjärde guldet: "Tuff uppgift"

Jerker Eriksson gör sin fjärde säsong som lagledare för Eskilstuna Smederna och har chans att ta SM-guld för fjärde gången. "Det kommer bli en tuff uppgift. Den här upplagan av Dackarna ser väldigt stark ut", säger han.

Jerker Erikssons Smederna går för fjärde raka guldet, men har en tuff uppgift mot Dackarna den här gången.

Jerker Erikssons Smederna går för fjärde raka guldet, men har en tuff uppgift mot Dackarna den här gången.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-10-04 16:00

Jerker Eriksson har även ett förflutet i Dackarna där han var lagledare 2010 samt 2012 till 2014. Då lyckades han aldrig föra klubben till SM-guld. På senare har han dock agerat guldmakare i Eskilstuna Smederna. Han tog över som lagledare 2017 och förde laget till guld tre år i följd.

2017 slog Smederna ut Dackarna i kvartsfinalen och både 2018 och 2019 var det Dackarna som stod på den förlorande sidan i SM-finalen. Faktum är att Smederna vann samtliga fyra möten i de två finalerna mot Dackarna.

– 2018 vet jag att finalen levde fram till de sista heaten, men 2019 hade vi avgjort efter nio heat i den andra matchen i Eskilstuna. Det är förstås skönt att ha med sig, men ärligt talat är det historia och påverkar egentligen inte den här finalen alls, säger Jerker Eriksson.

Smedernas lagbygge har inte förändrats så mycket genom åren. Michael Jepsen Jensen och Pontus Aspgren har varit en del av samtliga guldlag. Andzejs Lebedevs var med 2017 och 2019. Gleb Chugunov körde också 2019.

– Det är bra förare som jag vet att jag kan lita på när det gäller. Problemet är bara att Dackarna har ett mycket starkare lag på pappret i år så vi kommer verkligen får kriga där ute om vi ska ha någon chans. Vi har inte råd att ge bort något utan måste ge järnet och så får vi se hur långt det räcker. Ett jämnt resultat i Målilla är det som krävs först och främst.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!