Lagledaren optimistisk inför SM-finalen

På torsdag går SM-finalen i speedway av stapeln i Målilla. Dackarnas lagledare Peter Karlsson har en annorlunda känsla inför tävlingen. "Det kommer att kännas ovant att åka till banan", säger han.

Dackarnas lagledare Peter Karlsson är laddad inför SM-finalen.

Dackarnas lagledare Peter Karlsson är laddad inför SM-finalen.

Foto: Arkivbild

Speedway2020-07-21 12:27

SM-finalen blir det första tävlingsarrangemanget i Målilla sedan september förra året, då Dackarna förlorade SM-guldet till Smederna. 

– Ovan känsla men roligt och det är väldigt bra att vi arrangerar SM-finalen i år. Vi får möjlighet att svetsa organisationen och tre Dackeförare, säger lagledaren Peter Karlsson och fortsätter: 

– Vi har en stor styrka i organisationen och de kommer att arrangera en bra tävling, det är jag övertygad om. 

Själv har Peter stor erfarenhet av att köra individuella SM-finaler. Höjdpunkterna är de två gånger han har stått överst på pallen. 

– Det är dem gångerna man kommer ihåg. Samt de gånger man tycker att man borde ha gjort det bättre, haha. Individuellt är det den största tävlingen vi har i Sverige. 

Men Karlsson ser en oroande utveckling för tävlingen.

– Sett till de senaste åren har den blivit lite urvattnad då de bästa förarna inte har varit med. 

Vad är din teori kring att det har blivit så? 

– Just i år fokuserar de på ligan i Polen och eftersom att nästa omgång körs dagen efter SM-finalen så hinner inte förarna med på grund av coronatesterna. 

Tre Dackeförare kommer till start: Oliver Berntzon, Joel Kling samt Jacob Thorssell. 

– Thorssell får bära ett visst favoritskap och Berntzon får ses som en av de stora utmanarna. Kling är en riktig outsider som kan överraska. Det är roligt för dem att få en SM-final på hemmabanan. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!