Ljung: "Har varit barnvakt åt hans barn"

Tomasz Jedrzejak kom som ny till Västervik Speedway innan säsongen 2010. I natt hittades polacken död i sitt hem och sorgen är stor i speedway-världen.

Tomasz Jedrzejak,

Tomasz Jedrzejak,

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2018-08-14 14:00

LÄS MER: Speedwayföraren hittades död

Peter Ljung, som kört tillsammans med Jedrzejak i flera länder, säger att beskedet kom som en chock för honom.

– Vi har kört med varandra lite överallt... till exempel i Västervik, Vetlanda och i Polen. Så just nu känns det bara tragiskt. Han var alltid på gott humör och en jättetrevlig lagkamrat, säger Ljung.

Han fortsätter:

– Det kom högst oväntat. Tankarna går direkt till hans familj och två barn. Ibland var han tvungen att ta med barnen till Sverige, och då fick jag agera barnvakt ett par gånger. Allt känns bara hemskt.

Nikolai Klindt var också lagkamrat med Jedrzejak i Västervik under hans förra sejour i klubben. Dansken framför sina kondoleanser på Twitter: "wow... vilken chock. Ride in peace, min kompis".

Tomasz Jedrzejak tog 420 poäng på 63 matcher i Västerviksdressen och är dessutom den föraren som innehar banrekordet på Ljungheden med tiden 55,4 sekunder, säsongen 2013.

– Tomasz var en snabb och jätteduktig förare. Även om han kanske inte var på den absoluta toppen på slutet så har han ändå kört i högstaligan i Polen hela tiden, konstaterar Ljung.

Du kör match i kväll, kan en sån här sak påverka?

– Nej, det vill jag inte tro. Man ska inte låta sådant här påverka för mycket och trots att jag inte vet exakt vad som har hänt så verkar det som sagt som att han valde den här vägen själv. Vi får helt enkelt ta och köra för honom istället, svarar Ljung.

Tomasz kommer att hedras med en tyst minut innan tisdagens match på Ljungheden mellan Västervik och Masarna.

Tomasz Jedrzejak, Anders Kling, Peter Ljung, Troy Batchelor och Ludvig Lindgren efter en match 2013.
Tomasz Jedrzejak, Anders Kling, Peter Ljung, Troy Batchelor och Ludvig Lindgren efter en match 2013.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!