VÀstervik Speedway fÄr arrangera SM-finalen

I slutet av maj körs den individuella SM-finalen i speedway och i Är avgörs den pÄ Hejla Arena i VÀstervik.

Morgan Andersson och hans VÀstervik Speedway har tilldelats vÀrdskapet för Ärets individuella SM-finaler.

Morgan Andersson och hans VÀstervik Speedway har tilldelats vÀrdskapet för Ärets individuella SM-finaler.

Foto: Malin Belfrage

Speedway2024-01-12 14:20

Det meddelade VÀstervik Speedway i ett pressmeddelande under fredagen. DÀr framkommer det att man kommer stÄ vÀrd för SM-finalen samt USM-finalen, 250cc.

Mikael Karlsson, sportansvarig pÄ Svemo Track Racing, lyfter de tidigare lyckade arrangemangen pÄ Hejla Arena som en nyckel till Ärets vÀrdskap.

– Vi Ă€r mycket glada att tilldela Westerviks MSK individuella SM-finalen och USM-finalen för 250cc 2024. Klubben har genom Ă„ren visat att man Ă€r en proffsig arrangör av bĂ„de nationella och internationella stortĂ€vlingar och vi ser fram emot Ă€nnu ett mycket bra arrangemang.

Morgan Andersson, lagledare i VÀstervik Speedway, ser fram emot vÀrdskapet.
– Vi Ă€r mycket hedrade över att ha blivit tilldelade dessa tvĂ„ finaler av Svemo. Det hĂ€r gĂ„r helt i vĂ„r linje vad gĂ€ller att arrangera nĂ„gon tĂ€vling per Ă„r utöver ligamatcherna för att bjuda vĂ„r trogna publik och sponsorer pĂ„ nĂ„got extra, sĂ€ger Morgan Andersson och fortsĂ€tter:

–  Vi ska försöka höja statusen pĂ„ den individuella SM-finalen sĂ„ vi fĂ„r tillbaka publikfesterna som var förr, och vi har redan nu nĂ„gra ideĂ©r pĂ„ hur vi ska gĂ„ tillvĂ€ga. SĂ„ sent som i somras arrangerade vi VM-semifinalerna för 250 cc. Det blev en underbar racing att beskĂ„da, sĂ„ jag Ă€r övertygad om att Ă€ven USM-finalen kommer bli en sevĂ€rd tĂ€vling dĂ„ lĂ€ngden och formen pĂ„ banan passar utmĂ€rkt för denna klass. SĂ„ vi ser verkligen fram emot att fĂ„ arrangera bĂ€gge dessa finaler.

Seniorfinalen körs den 28 maj, exakt datum för USM-finalen Àr Ànnu inte faststÀllt.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!