PK efter förlusten: "Gick verkligen inte efter planen"

På förhand var det ovisst och helt öppet. Två timmar senare kan vi konstatera att det inte alls blev så. Ett ihåligt Dackarna fick en lektion av taggade indianer. Det ska mycket till för att Dackarna ska lyckas vända det stora underläget (17 poäng) till vinst i returen.

Jobbigt. Dackelagledaren Peter Karlsson och Jacob Thorssell i taktiksnack hur de skulle kunna vända mot Indianerna. Det gick inte.

Jobbigt. Dackelagledaren Peter Karlsson och Jacob Thorssell i taktiksnack hur de skulle kunna vända mot Indianerna. Det gick inte.

Foto: Torbjön Allvin

Speedway2020-09-22 22:00

Det gick inte alls som Peter Karlsson och Dackarna hoppats och trott. Indianerna var klassen bättre på Glottra Skog Arena och vann med utklassningssiffrorna 53–36. Och ja...den stora marginalen var inget att säga om. Kumlalaget var mycket vassare än ett blekt Dackarna. 

– Det här gick inte alls enligt planen. Vi hängde med skapligt efter 13 heat och låg under med nio poäng. Tyvärr räckte vi inte till i de två sista nomineringsheaten. Det var jäkligt synd, säger lagledaren Peter Karlsson strax efter matchens slut i Kumla.

Han var trots resultatet – och insatsen – inte alltför nedslagen. 

– Vi måste fortfarande tro på det. Visst blir det tufft, men chansen finns. Det har hänt förr att vi har vänt ett sånt här stort underläge. 

Matchen i sig var ganska ensidig, oftast med Indianförare först över mållinjen och med poängövervikt för hemmalaget i heaten. Trots toppningar lyckades inte Dackarna göra matchen jämn. Hemmaförarna med Niels-Kristian Iversen, Pontus Aspgren och Jonas Jeppesen som tongivande var helt enkelt för bra. Dacketrion Pawel Przedpelski, Jacob Thorssell och Oliver Berntzon kunde matcha dem i enstaka heat, men inte i det långa loppet.

undefined
Jonas Jeppesen körde bra igen för Indianerna.

Varför gick det som det gick?

– Vi är lite för ojämna. Frederik Jakobsen gjorde sin sämsta match för säsongen (fyra poäng) och både Joel Kling (0) och Hans (Andersen) hade det jobbigt. 

Dackekaptenen Andersen körde visserligen bara två heat och tog då fyra poäng. Efter en tredjeplats i sitt första heat, kraschade han i sitt andra och hann märkligt nog inte ut till omstarten, då han lånade en cykel av Jacob Thorssell. 

– Jag rullade in till startgriden när klockan slog noll. Det var konstigt att jag blev utesluten eftersom jag kraschat innan och borde fått mer tid, sa Hans Andersen som hade smärtor i ena handen efteråt. 

Hur ska ni kunna vända på det här?

– 5–1, 5–1 och 5–1 i de tre första heaten. Då är vi med i matchen igen, sa Andersen med ett snett leende. 

Peter Karlsson nämnde också inledningen i Målilla på onsdag som oerhört viktig. 

– Får vi en bra start kan allt hända. 

Men...17 poäng tar man förstås inte ifatt i ett nafs. Indianerna är självklart storfavorit att ta sig till semi. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!