PK om storförlusten: "Bara att skaka av sig"

Dackarna föll med stora siffror borta mot Rospiggarna (57-33). Lagledaren Peter Karlsson var inte alltför besviken efteråt: "Det går inte att misströsta alltför mycket, utan det är bara att skaka av sig", säger han.

Peter Karlsson och Oliver Berntzon tvingades konstatera att Rospiggarna var för bra.

Peter Karlsson och Oliver Berntzon tvingades konstatera att Rospiggarna var för bra.

Foto: Arkiv

Speedway2020-09-01 21:29

Uppdraget var svårt. Det visste alla. Dackarna var tvingat att överprestera för att ha chans att rå på formstarka Rospiggarna i Hallstavik. Så blev det inte. 

– Det var ingen överraskning att det skulle bli tufft för oss. Rospiggarna är ett rutinerat lag från ett till sex, jämfört med vårt. Det var inte enkelt för vårt unga lag, där Avon Van Dyck och Theo Johansson gjorde sina första matcher på stor cykel i Hallstavik. Poäng för dem såg vi som bonus, säger PK.

Därför gladdes han extra åt Van Dycks insats i sitt sista heat, då han tog en tvåpoängare och hade Kenneth Hansen bakom sig. 

Vad säger du om de andra förarna?

– Jacob (Thorssell) och Oliver (Berntzon) fortsätter att leverera på en hög nivå. Hans Andersen krigade på riktigt bra och testade en ny motor, men visst...han kan bättre. Och Joel Kling har det fortsatt motigt. Han är inne i en svacka och det får ta sin tid. 

Mot Rospiggarna hade Dackarna poängövervikt i endast två heat (9 och 10), därav det stora nederlaget. 

Närmast väntar dubbelmöten och derby mot Västervik. Det är också de två sista matcherna i grundserien. 

– Det ska bli roligt att möta dem. Jakobsen (Frederik) har flaggat för en comeback efter att ha missat ett par matcher av familjeskäl. Med honom tillbaka är vi ett annat lag, mycket jämnare. Och vi har ju möjlighet att också ändra i truppen, säger Karlsson och nämner stjärnan Patryk Dudek som ett tänkbart starkt kort till resterande matcher. 

Gällande den väntade förlusten mot Rospiggarna, så har han redan lagt den till handlingarna. 

– Nu är det bara att blicka framåt. 

Med två omgångar kvar att köra så är det klart att Dackarna inte kan bli etta eller tvåa i grundserien. Laget kan heller inte bli åtta och jumbo, då Indianerna och Piraterna möts inbördes i avslutningen. Båda lagen står på två poäng inför dubbelmötena. Det innebär att Dackarna kommer att sluta allt från trea till sjua i serien. En inte alltför vild gissning är att Målillalaget kommer att få möta någon i trion Vetlanda, Masarna eller Västervik i kvarten. 

Så här fördelades poängen: Rospiggarna: Timo Lahti 12, Tomas Jonasson 11, Daniel Henderson 10, Kai Huckenbeck 9, Rasmus Jensen 9, Kenneth Hansen 6. Dackarna: Jacob Thorssell 13, Oliver Berntzon 10, Hans Andersen 7, Avon van Dyck 2, Joel Kling 1, Theo Johansson 0.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!