Så är läget i Dackarna inför returen

Joel Kling har varit utanför laget i Dackarnas tre senaste matcher. I mötet med Rospiggarna på G&B Arena på tisdagskvällen är hemmasonen tillbaka i uppställningen. "Han är värd att få chansen", säger lagledaren Peter Karlsson.

Joel Kling är tillbaka i laguppställningen till Dackarnas hemmamatch mot Rospiggarna.

Joel Kling är tillbaka i laguppställningen till Dackarnas hemmamatch mot Rospiggarna.

Foto: Jonas Axelsson

Speedway2019-07-01 17:30

Rospiggarna, med bara en seger på åtta matcher, utmanade Dackarna in i det sista i Hallstavik förra veckan. Det dröjde ända till det sista heatet innan Piotr Pawlicki och Patryk Dudek kunde avgöra med en femetta efter att Jason Doyle fått stopp.

– Vi hade lite stolpe in i sista heatet. Men vi var ju bra och ledde med tio poäng i paus. De är duktiga i Hallstavik och det är tufft att komma dit, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Hur tufft är det att komma till Målilla?

– Vi vill att det ska vara tufft, givetvis. Men Målillabanan är en bana som tilltalar de flesta förarna. Det kan vi inte ändra på. Vi har ju svårare att dominera på hemmaplan, som en del lag gör, men vi har sett bra ut hemma. Vi får hoppas att vi kan fortsätta i den stilen.

Får vi en lika jämn match i returen?

– Ja, det är inte omöjligt. Piggarna har ett kompetent lag, även om inte tabelläget säger det. Förr eller senare får de till en riktigt bra match och då kommer det att bli jämnt.

Dackarna lyckades sno åt sig bonuspoängen från både Vetlanda och Smederna. När det nu vankas returmöte mot Rospiggarna har Målillalaget sex pinnar till godo på motståndarna i jakten på en ny extrapoäng.

– Det är bra gjort av oss att ha knipit de här poängen. De har sett lite halvsvåra ut att få med sig, men vi har klarat av det. Förlorar man en match men lyckas ta bonus så minimerar det skadan, säger Peter Karlsson.

Lagledningen gör en ändring jämfört med uppställningen mot Smederna senast. Frederik Jakobsen får stå över och Joel Kling kommer in på reservplats.

– Tanken är att Joel Kling ska vara delaktig i laget. Han är tillbaka och har kört någon allsvensk match med bra resultat. Så vi tycker att han är värd att få chansen på hemmaplan. Det är där han kör sin bästa speedway, så det är något han måste bygga på.

Även Rospiggarna gör förändringar på reservplats. Två unga förare, Emil Millberg och Erik Riss, tar plats i laget.

– Riss har jag sett köra i England. Han kör långbana också med bra resultat. Han kommer nog få en del ögonbryn att lyftas.

Dackarnas lag: 1) Maciej Janowski (kapten), 2) Piotr Pawlicki, 3) Oliver Berntzon, 4) Jacob Thorssell, 5) Patryk Dudek, 6) Joel Kling, 7) Kacper Gomolski.

Rospiggarnas lag: 1) Jason Doyle, 2) Rasmus Jensen, 3) Max Fricke, 4) Robert Lambert, 5) Andreas Jonsson (kapten), 6) Emil Millberg, 7) Erik Riss.

Dackarna–Rospiggarna direktsänds på vimmerbytidning.se med start klockan 18.50.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!