Så gick det i heta speedwayderbyt

Dackarna har vässat formen inför slutspelet. Den slutsatsen kan vi dra efter tisdagens klara seger hemma mot Västervik. Dackarna var klassen bättre i derbyt och vann med 49–41.

Starkt dackepar. Hans Andersen och Frederik Jakobsen körde bra ihop.

Starkt dackepar. Hans Andersen och Frederik Jakobsen körde bra ihop.

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2020-09-08 20:47

 Fyra toppinsatser av de fyra bästa förarna. Det räckte långt för Dackarna. Mycket långt. 

Hans Andersen, Frederik Jakobsen, Oliver Berntzon och Jacob Thorssell presterade på en hög nivå mot Västervik. Redan efter fyra körda heat hade hemmalaget seglat ifrån till en ledning med åtta poäng. Detta efter bland annat två femettor signerat danskduon Hans Andersen och Frederik Jakobsen. Västervik, som återigen körde riders för Jason Doyle, hängde inte alls med i början. Men det skulle bli aningen bättre. I det sjunde heatet var för första gången en Västervikförare (Mikkel B Jensen) först över mållinjen – och i heatet efter kom kvällens första poängövervikt. 

Glädjen för gästerna blev kortvarig. Andersen/Jakobsen var omutliga när de tillsammans ordnade ännu en dubbelseger och såg till att Dackarna var i ledning med 32–22 i paus (nionde heatet). 

Någon nerv blev det inte heller efter pausen. Dackarna var helt enkelt klassen bättre än Västervik. När svenske mästaren Jacob Thorssell i par med Hans Andersen tog en ny femetta i det elfte heatet var det i praktiken klart. 

Dackeordföranden Tomas Karlsson var mycket belåten med insatsen:

– Vi körde jättebra i kväll, men mest nöjd med allt är ändå att vi lyckades göra klart med Maciej Janowski. Jag tror han är världens bäste förare just nu. 

Resultatet innebär att Dackarna passerade Västervik i tabellen. 

Poängen Dackarna: Oliver Berntzon 14, Frederik Jakobsen 12, Jacob Thorssell 11, Hans Andersen 10, Joel Kling 1, Theo Johansson 1, 

Västervik: Linus Sundström 11, Mikkel B Jensen 10, Sam Masters 9, Mads Hansen 9, Anton Karlsson 2. 

Frederik Jakobsen med dackeflagga efter ett bra heat.
Frederik Jakobsen med dackeflagga efter ett bra heat.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!