Så kör Dackarna i avgörande semifinalen

Dackarna har årets hittills viktigaste match på tisdag, när de kör mot Västervik i andra semifinalsmötet. Då gör de en förändring i laget.

Maciej Janowski är tillbaka i laget inför returmötet mot Västervik.

Maciej Janowski är tillbaka i laget inför returmötet mot Västervik.

Foto: Jonas Axelsson

Speedway2019-09-08 21:10

I första semifinalen saknades Frederik Jakobsen på grund av en skada som gjorde att hans licens drog in i tre dagar. Då gick Joel Kling in som ersättare och körde stabilt, men nu är Jakobsen tillbaka.

Lagledaren Peter Karlsson om beslutet:

 – Han körde bra. Fullt godkänt, men vi känner att  Jakobsen har gjort det väldigt bra i från sig på den platsen. Speciellt på hemmaplan har han imponerat de sista matcherna. Meningen är att vi ska klara av att gå vidare för att nå finalen. Av den anledningen vill vi ställa de bästa vi har på banan, förklarar "PK" och tillägger: 

 – Sedan är det kul att Joel som har haft en tuff säsong fick ett bra resultat och hjälpte oss att vinna matchen. Han är med som första ersättare ifall något skulle hända innan matchen. 

Maciej Janowski och Patryk Dudek har varit med i GP under helgen också. De slutade på 12:e respektive 14:e plats. 

 – De sparar sig i GP för att köra ännu bättre i vår match mot Västervik, skämtar lagledaren, som tror på en tuff semifinal. 

 – Det kommer bli en rejäl batalj alltså. Alla heat blir viktiga och man får inte slappna av. Det såg vi inte minst senast. Det känns som en hel del av Västerviks förare trivs i Målilla. Förhoppningsvis har vi tillräckligt bra utgångsläge. Med lite distans till tävlingen i tisdags gjorde vi en kanoninsats. Jämfört med serien var vi 300 % bättre. Men nu knyts säcken och båda lagen lär höja sig ett snäpp. 

Vi kommer att sända matchen live på vimmerbytidning.se.

Dackelaget: 1. Maciej Janowski, 2. Piotr Pawlicki, 3. Oliver Berntzon, 4. Jacob Thorssell, 5. Patryk Dudek, 6. Nikolaj Jacobsen, 7. Kacper Gomolski

Karta: Dackarna AB
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!