Lagledaren: "Vi möter Smedernas starkaste lag"

Ska Västervik Speedway ta direktplatsen till semifinal eller blir det Dackarna som slutar tvåa? Västerviks lagledare Morgan Andersson och hans mannar har en tydlig plan när Smederna kommer på besök i Bauhausligans sista omgång.

Pawel Przedpelski är tillbaka i laguppställningen för första gången sen han kraschade illa i slutet av juli.

Pawel Przedpelski är tillbaka i laguppställningen för första gången sen han kraschade illa i slutet av juli.

Foto: Filip Gustafsson

Speedway2021-09-06 12:21

Ettan och tvåan i grundserien går direkt till semifinal. Smederna är klara seriesegrare sen tidigare och inför tisdagskvällens möte på Hejla Arena är det Västervik som ligger på andra plats. Man gör det på samma poäng (26) som trean Dackarna men med bättre förarkvot; 118 mot Dackarnas 110.

– Vi har råd att förlora med åtta poäng (41–49). Då hamnar vi på samma förarkvot som Dackarna, och eftersom vi har 4–1 på Dackarna i inbördes möten hamnar vi ovanför dem med samma poäng och samma förarkvot. Men enklast är givetvis om vi tar poäng mot Smederna, då är saken klar och vi behöver inte tänka på kvot och annat, säger Västervik Speedways lagledare Morgan Andersson.

Planen är därmed att vinna eller köra oavgjort mot Smederna. Plan B blir att köra in minst 41 poäng och plan C finns inte.

undefined
Västervik Speedways lagledare Morgan Andersson vet att han och hans mannar står inför en riktigt tuff motståndare i Bauhausligans sista omgång.

Hos Västervik fattas stjärnföraren Artem Laguta.

– Han har haft svårt att vara med den senaste tiden och det har vi vetat om. Givetvis skulle jag vilja ha med Artem i varje match, men jag är glad att han kunde komma i torsdags, säger Morgan.

Viktor Kulakov och Mads Hansen är inte heller med. Å andra sidan är Pawel Przedpelski tillbaka i laget efter skadan han ådrog sig när han kraschade borta mot Indianerna den 29 juli.

– Przedpelski kraschade igen senast, men han klarade sig bra och är redo att köra.

Vad säger du om Smedernas laguppställning?

– De kommer med sitt starkaste lag, enligt mig, så jag hoppas på riktigt bra publikstöd. Den stöttningen kan bli avgörande för oss, tror Morgan och fortsätter:

– Vi har inte vunnit över Smederna sen 2018 så vi har lite att jobba på.

Dags för revansch nu?

– Ja, definitivt, men vi vill också sätta ner foten eftersom vi skulle kunna åka på att möta dem igen i slutspelet. Smederna är ett riktigt bra lag så vi kommer att få jobba hårt, avslutar Andersson.

Lagen

Västervik: 1) Bartosz Smektala, 2) Jaimon Lidsey, 3) Fredrik Lindgren, 4) Vadim Tarasenko, 5) Pawel Przedpelski, 6) Anton Karlsson, 7) Noel Wahlqvist.

Smederna: 1) Michael Jepsen Jensen, 2) Kacper Woryna, 3) Grigory Laguta, 4) Andzejs Lebedevs, 5) Pontus Aspgren, 6) Johannes Stark, 7) Joel Kling.

På www.vimmerbytidning.se kan ni följa mötet mellan Västervik och Smederna med start klockan 18:45 på tisdagkvällen.

Karta: Hejla Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!