Styrkebeskedet: "Toppförarna körde fantastiskt"

Klar seger och fyra toppförare som levererade. Klart att Dackelagledaren Peter Karlsson var nöjd efteråt: "Våra bästa förare körde fantastiskt".

Dackelagledaren Peter Karlsson var glad efter derbysegern.

Dackelagledaren Peter Karlsson var glad efter derbysegern.

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2020-09-08 21:26

Dackarna satte tonen direkt och var faktiskt aldrig hotade i derbyt. Dackarna var klassen bättre mot ett ihåligt Västervik. 

Men hemmalaget kan framför allt tacka kvartetten Oliver Berntzon, Frederik Jakobsen, Jacob Thorssell och Hans Andersen för vinsten med 49–41. Alla fyra levererade fyrsiffrigt på Skrotfrag Arena. 

Danskduon Jakobsen/Andersen körde inspirerat och visade prov på bra paråkning flera gånger. 

– Jag tycker att vi har kört bra varje match när vi haft de här fyra med, men det är klart att det hade blivit tuffare för oss om Jason (Doyle) varit med i kväll. 

Mycket var positivt för Dackarna, men inte allting. Återigen hade Joel Kling en tuff tävling och noterades bara för en pinne. 

– Jag lider med honom. Han har en jobbig säsong, men jag tycker ändå han krigar på.

Vad betyder det att ni får in Maciej Janowski i truppen?

– Det är en förare av högsta kvalitet. Har han en halvdålig dag kör han ändå in tolv poäng. Det är en jättebra värvning av klubben och vi kommer att ha angenäma problem framöver, säger Karlsson och syftar på att Dackarna på kort tid gjort klart med tre starka polska förare. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!