Yngste brodern Van Dyck klev fram för Dackarna

Yngst och minst, men det spelade mindre roll. Sammy Van Dyck vann två heat och körde hem tio poäng för Dackarna/Lejonen i division 1-speedwayen på Skrotfrag Arena och bidrog till att hemmalaget kom tvåa bakom Masarna.

Sammy Van Dyck briljerade med två heatsegrar bland annat och blev bäst för dagen med tio poäng för Dackarna.

Sammy Van Dyck briljerade med två heatsegrar bland annat och blev bäst för dagen med tio poäng för Dackarna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-05-22 17:50

På lördagen kördes säsongens första tävling på Skrotfrag Arena i Målilla. En omgång i division var det som gällde och Dackarna/Lejonen ställdes mot Masarna, Nässjö och Vikingarna. Upplägget var att alla fyra förare körde fem heat var.

Det visade sig tidigt att Masarna stod i en liten klass för sig. Med förre Dackeföraren Joel Kling i spetsen radade de upp heatsegrar. Kling körde in 14 poäng och visade prov på gryende form efter en seg start på säsongen.

– Jag tappade en poäng där det var hårt i mål, men det bjuder jag på. Annars kändes det riktigt bra, sa Joel Kling.

I Dackarna/Lejonens lag var det idel Dackeförare i form av Sammy Van Dyck, Avon Van Dyck, Theo Johansson och Maksymilian Bogdanowicz. Alla unga förare som ville visa upp sig för Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg och köra bra för att bli aktuella i elitserien framöver.

Maksymilian Bogdanowicz hade högst förväntningar på sig på förhand, men fick dagen förstörd genom att köra på tejpen i sitt första heat och vurpa i sitt andra.

– Med den starten är det svårt att dra några slutsatser av min körning idag. Jag vann ett heat sedan i alla fall och gjorde ett par missar i de andra heaten. Jag vill vara med och kriga om en plats i elitserielaget framöver, men behöver köra mer för att hitta formen, sa Bogdanowicz.

Bäst för dagen i hemmalaget var istället den yngre brodern Van Dyck med sina 10 poäng. Sammy som inte ens fyllt 16 år visade prov på riktigt fina takter och vann tvåa heat.

– Sammy tog för sig riktigt bra idag. Han är inte så stor, men har å andra sidan en grym teknik på hojen, sa lagledaren Rikard Kling.

Sammy själv var också riktigt nöjd med dagen och att han blev bäste poängplockare i laget.

– Det kändes jättebra idag. Det är min andra säsong på stor hoj och jag känner att det går framåt för varje träning och match. Det är kul, säger Sammy Van Dyck som verkar helt orädd ute på banan.

– Det går inte att vara rädd när man kör speedway. Är man det får man ägna sig åt Schack eller nåt istället.

På måndag får Sammy en ny chans att köra för Dackarna mot Vetlanda.

Resultat div 1:

Masarna 47

Joel Kling 14, Emil Millberg 14, Alexander Liljekvist 12. 

Dackarna 31

Sammy Van Dyck 10, Avon Van Dyck 9, Theo Johansson 6, Maksymilian Bogdanowicz 6.

Nässjö 25

Noel Wahlqvist 9.

Vikingarna 17

Sammy Van Dyck visade riktigt lovande takter.
Sammy Van Dyck visade riktigt lovande takter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!