Vaculik skadad i debutmatchen

Martin Vaculik fick en minst sagt tråkig debut i Västerviksdressen. Redan i hans första heat, som senare fick startas om efter att Peter Ljung gått omkull, fick han en bra start men tappade greppet i den första kurvan.

Martin Vaculik gjorde en helt okej egen instats. Men det räckte inte.

Martin Vaculik gjorde en helt okej egen instats. Men det räckte inte.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2018-07-31 22:01

– Där och då kändes det lite skönt med en omstart för egen del, även om det var tråkigt att Ljung blev utesluten efter sin vurpa, konstaterar nyförvärvet.

Om det märktes att Västervik Speedways senaste nyförvärv Martin Vaculik inte kört i Västervik på fyra år?

Till en början kanske – men inte strax därefter.

En tvåpoängare i omstarten av det första heatet följdes nämligen upp av en heatseger i slovakens andra heat, det sjätte, där han distanserade i tur och ordning: Max Fricke, Andreas Jonsson och Peter Ljung.

– Jag tycker att jag gjorde det ganska bra ändå. Men när motståndarna är så mycket bättre som Rospiggarna var blir det svårt. Vi hade lite för många förare som inte kom igång alls.

För vid det tillfället i matchen var Västervik i underläge med tio poäng (13–23). Och så mycket roligare än det skulle det, lite överraskande, inte bli för varken Västervik eller Vaculik.

– Det är klart att jag hade hoppats på bättre än det här. För publiken måste det vara minst lika tråkigt när vi förlorar med 18 poäng på hemmaplan, suckar han.

En Västerviksvändning var långt borta hela tiden och när Vaculik också gick omkull i det sista heatet kändes det nästan lite symptomatiskt för debutmatchen.

Smällen såg först inte så farlig ut – men när det meddelades att Vaculik, som plockat 7+1 på de fyra första heaten, inte kunde komma till omstarten gick det ett sus i publiken.

– Jag har ont i foten. Den är inte bruten men jag känner direkt att det blir några dagars vila. Jag hoppas verkligen att det inte är värre än så, avslutar Vaculik, sittande i omklädningsrummet med sex ispåsar om ena foten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!