Världsstjärnan tillbaka i seriefinalen

I förra veckan gjorde Rospiggarna en kanonmatch – utan Jason Doyle. Nu är världsstjärnan tillbaka i laget. "Han är i bra form", säger lagledaren Mikael Teurnberg.

Jason Doyle har högst poängsnitt av alla förare i Elitserien.

Jason Doyle har högst poängsnitt av alla förare i Elitserien.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2018-08-06 12:06

Ta sig till slutspel.

Det var Rospiggarnas målsättning före säsongen. Efter elva körda omgångar kan vi konstatera att det målet redan är i hamn. Hallstaviks-laget har imponerat och toppar elitserietabellen före Dackarna och Smederna.

– För tillfället ser det jättebra ut. Det var nog inte många som trodde att vi skulle besegra Västervik i den förra omgången med så klara siffror (54–36). Det var ett styrkebesked, säger Mikael Teurnberg.

I den matchen vilade Jason Doyle (hjärnskakning). I tisdagens seriefinal mot Dackarna är den regerande världsmästaren redo att tävla igen.

– Det är inga konstigheter. Han körde väldigt bra i Polen i söndags.

Annars då – dina tankar om seriefinalen?

– Vi är det enda laget som inte har förlorat på hemmaplan än. Den sviten vill vi självklart förlänga. Vi står inte och faller med den här matchen, men visst vore det skönt att vinna och skaffa sig ett bra utgångsläge inför slutspelet, säger Mikael Teurnberg.

Han har stor respekt för Dackarna.

– Det kommer bli stentufft. Vi vet att Dackarna har flera förare som brukar hitta runt bra i Hallstavik, bland annat Greg Hancock, Maciej Janowski och Hans Andersen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!