Västerviks mardröm – är utanför slutspelet

2681 personer var på plats på Ljungheden och såg Västervik Speedway tappa greppet om slutspelsplatsen efter en blytung förlust mot Rospiggarna, 54–36.

Rospiggarnas Tero Arnio gav inte hemmaförarna Mikkel Bech Jensen och Anton Karlsson någon chans i det andra heatet. Ett grepp som Rospiggarna aldrig sedan släppte.

Rospiggarnas Tero Arnio gav inte hemmaförarna Mikkel Bech Jensen och Anton Karlsson någon chans i det andra heatet. Ett grepp som Rospiggarna aldrig sedan släppte.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2018-07-31 21:19

Speedway

Redan i det första heatet, som slutade 3–3, bjöds det på två fina omkörningar när Nicki Pedersen först plockade ner Andreas Jonsson på den första rakan och Robert Lambert (rider replacement-ersättare för Jason Doyle) snyggt passerade Västerviks Bartosz Smektala som tappade till en sistaplats.

Men efter det kom en period där hemmaförarna mest verkade halka runt på banan. 1–5 i det andra heatet följdes av det tredje där nye Martin Vaculik tappade kontrollen på cykeln i den första kurvan och Peter Ljung senare ramlade omkull på eget grepp.

Första heatet med poängövertag för Västervik kom i det sjunde när Nicki Pedersen och Peter Kildemand jämnade ut siffrorna något till 17–25 efter en fyrtvåa.

I dubbelmötet mot Lejonen för två veckor sedan stod Västervik för dubbla imponerande vändningar – men mot Rospiggarna blev det tuffare då Anton Karlsson, Mikkel B Jensen och Bartosz Smektala alla hade blytunga kvällar med nolla efter nolla.

Vid den stora pausen efter heat 10 var ställningen 27–33 och fokus på seger med mer än sex poäng för bonuspoängen borta för Västervik.

Istället handlade allt snack i depån gissningsvis om att försöka ta tvåpoängaren.

Något som gick minst sagt sådär när Rospiggarna drygade ut ledningen och säkrade segern redan i heat 13 när rutinerade duon Pedersen/Kildemand släppte en femetta till Robert Lambert och Max Fricke.

I och med att Lejonen samtidigt tog tre poäng mot Masarna innebär det att Västervik plötlsigt är nere på sjundeplats, utanför slutspel, på sämre förarkvot.

Tre matcher återstår av säsongen och nu lär det nästan oavsett leva in i kaklet för Västervik, som bland annat har en häftig match i Kumla mot Indianerna (just nu en poäng före Västervik) att se fram emot i den sista omgången.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!