Vilket styrkebesked, Dackarna: "Som ett självspelande piano"

I ett Dackarna med många utropstecken i premiären mot Piraterna var kanske nyförvärvet Timo Lahti det allra största. "Tre heatsegrar är jag nöjd med, men man vill alltid ha mer", sa finländaren om sin starka debut.

Timo Lahti svarade för en stark debut för Dackarna och trivs med att få jobba med Mikael Teurnberg igen.

Timo Lahti svarade för en stark debut för Dackarna och trivs med att få jobba med Mikael Teurnberg igen.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2024-05-07 22:01

Från innerbana i blå huva i det första heatet i sin första match för nya klubben Dackarna. Det skulle säkert kunna göra många förare nervösa. Men inte Timo Lahti. Dackarnas finländske nyförvärv brakade iväg från start och vann i säker stil före lagkamraten Brady Kurtz.

– Jag har blandat och gett på den här banan tidigare så det var skönt att träffa rätt från början ikväll, sa han glatt. 

Lahti följde upp med en ny heatseger i sitt andra heat innan det blev en nolla i det tredje. Till slut landade han på tio poäng efter att ha avrundat med en heatseger och en tredjeplats.

– Självklart är tio poäng bra med tanke på konkurrensen som finns i den här ligan. Efter den fina starten kände jag att jag kunde ha fått med mig ännu mer. 

Lahti har många säsonger bakom sig i Rospiggarna där han haft Mikael Teurnberg som lagledare.

– Jag har känt "Micke" sedan barnsben och gillar att jobba med honom. Det var en stor anledning till att jag valde Dackarna. Dessutom känner jag många av killarna i laget och alla gjorde en riktigt bra match.

undefined
Andzejs Lebedevs hade all anledning att vara glad över sin och lagets insats.

Lagledaren Mikael Teurnberg var såklart supernöjd med sitt manskap denna premiärkväll. 

Vad annars. 55–35 mot ett på förhand bra Piraterna. Och med den prestationen...

– Ja, vad ska man säga. Det var som ett självspelande piano och det var egentligen en lugn kväll för mig att vara lagledare. Det var rakt igenom en väldigt stark laginsats. 

Teurnberg kunde bara glädjas åt storsegern, utan även åt pangstarten i själva matchen. 

Heat 1: 5–1

Heat 2: 5–1. 

– Det var förstås en drömstart för oss. 

Faktum är att Piraterna aldrig var nära att hota eller utmana. Dackarna gled enkelt ifrån. Piraterna sprattlade visserligen till i vissa enskilda heat, men var långt, långt efter. 

20 poängs differens säger nästan allt.  

undefined
Maciej Janowski var tillbaka i Målilla som Piratförare och var en av få hos gästerna som kunde haka på Dackeförarna,

Är du överraskad att ni var så här bra?

– Nja, jag vet att vi är ett bra lag, men visst...att vi skulle vinna så här stort kanske man inte hade trott, säger Teurnberg med ett leende och tillade att han också var nöjd med publiksiffran denna något kylslagna premiärkväll. En publiksiffra som var 2499 åskådare.

Nästa vecka väntar bortapremiär, mot Indianerna i Kumla. Då vet vi en sak. Ryan Douglas kommer att debutera i Dackarna. Det kan också bli fler förändringar. Hur som helst lär mästarna bli att räkna med då också. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!