Joakim Storm inför heta derbyt

Vimmerbys mÄlfarliga duo mot Gullringens erkÀnt skickliga mittbackar. Det kan bli nÄgot det. Klart Àr att VIF:s Joakim Storm Àr i superform. Mot Bankeryd gjorde han hattrick i andra halvlek. "Det Àr extra kÀnslor i en sÄn hÀr match", sÀger han.

Joakim Storm ger anfallskompisen Rickard Thuresson en bamsekram efter ett mÄl. Storm Àr stekhet just nu och satte tre senast för VIF, som möter Gullringen pÄ lördag.

Joakim Storm ger anfallskompisen Rickard Thuresson en bamsekram efter ett mÄl. Storm Àr stekhet just nu och satte tre senast för VIF, som möter Gullringen pÄ lördag.

Foto: Maja Allvin

Sporten2021-09-03 18:00

Efter en kort sejour i VĂ€sterviks FF, Ă„tervĂ€nde 20-Ă„ringen till moderklubben. NĂ„got Vimmerby IF lĂ€r vara glada över. 

Ihop med rutinerade Rickard Thuresson bildar han ett av seriens bĂ€sta anfallspar. 

Hur ser du pÄ samarbetet med Thuresson?

– Vi har inte spelat sĂ„ mycket tillsammans i anfallet tidigare. Nu pĂ„ slutet har det blivit mer och det kĂ€nns bĂ€ttre och bĂ€ttre. 

Du satte tre mÄl borta mot Bankeryd förra helgen. Vad Àr dina tankar kring det?

– JĂ€ttehĂ€rligt sĂ„klart att göra mĂ„l och att vi vann. 

Beskriv kort dina mÄl:

– Det första var efter inspel frĂ„n "Thure", det andra kom pĂ„ frilĂ€ge. Jag tror det var "Thure" som passade fram mig dĂ„ ocksĂ„. PĂ„ mitt tredje sĂ„ vek jag in vid halvcirkeln, vĂ€nde mig och sköt lĂ€ngs backen vid sidan av mĂ„lvakten. 

Storms mĂ„l betydde 2–1, 3–1 och 4–1. De innebar ocksĂ„ tre vĂ€rdefulla poĂ€ng pĂ„ kontot. 

Nu har bĂ„de han och Rickard Thuresson gjort fem mĂ„l vardera – pĂ„ fem spelade seriematcher. 

Ni Àr med i toppen av tabellen och har fyra vinster. Vad Àr förklaringen till varför det har gÄtt sÄ bra?

– NĂ€men..., vi har fĂ„tt ihop det, bĂ„de pĂ„ och utanför planen. Det kĂ€nns ocksĂ„ som att vi Ă€r vĂ€ldigt bra trĂ€nade och fysiskt starka. Jag tycker det mĂ€rks i slutet av matcherna. 

Gullringen pÄ lördag. För mÄnga Àr det en speciell match. Hur ser du pÄ det?

– Klart att det Ă€r sĂ„. Man tĂ€nder till lite extra och det Ă€r ocksĂ„ extra nervöst att stĂ€llas mot ett lag frĂ„n kommunen. 

Ni har en bra trend och du gjorde hattrick. Har det nÄgon betydelse inför matchen?

– Det tror jag nog. BĂ„de och hela laget kommer in med bra sjĂ€lvförtroende till derbyt. Kan vi fortsĂ€tta spela pĂ„ samma sĂ€tt som vi gjort nu sĂ„ Ă€r kĂ€nslan att det kommer att bli bra.  

Om Joakim Storm Ă€r en av de minst rutinerade spelarna i hemmalaget, sĂ„ Ă€r Johan "JC" Carlsson den mest rutinerade. Även han ser fram mot matchen mot Gullringen, som spelas i Storebro. I en miljö han kĂ€nner vĂ€l...

– Jag har bara bra kĂ€nslor. Det Ă€r en extra morot att möta Gullringen. Sen kan jag tycka att det kĂ€nns extra bra att vi spelar pĂ„ Bruksvallen. GrĂ€smattan Ă€r fin och jag har ju spelat massor av matcher dĂ€r. Det Ă€r min moderklubbs hemmaarena och jag trivs jĂ€ttebra och skönt att spela pĂ„ naturgrĂ€s. 

Vi Tv-sĂ€nder lördagens match, med start 13:55. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!