Tobo avslutade bra i seriegolfen

Varmt, tufft – men bra lir. Tobo GK gjorde det bra under första dagens spel i seriegolfens division två. Problemet är bara att det fanns de lag som spelade ännu bättre. ”Kul att spela. Nu satsar vi på att göra det bra på lördag”, säger Marcus Svensson.

Rasmus Rosin och Kim Wickström kör sin egen variant av high five efter ett lyckat slag. Toboduon inledde seriegolfen med 79 slag.

Rasmus Rosin och Kim Wickström kör sin egen variant av high five efter ett lyckat slag. Toboduon inledde seriegolfen med 79 slag.

Foto: Torbjörn Allvin

Golf2018-07-20 21:00

Gränna GK är skådeplatsen för herrarna i årets seriespel i golf. Två rundor spelades på fredagen i den sköna sommarvärmen och två rundor ska spelas under lördagen. Det började med den tuffast tänkbara spelformen, foursome. Där spelar man vartannat slag. Marcus Svensson spelade i par med Robert Blom och Kim Wickström med Rasmus Rosin.

– Vi hade en jobbig start med fyra raka bogeys. Sedan spelade vi upp oss under den första rundan. Det kändes helt okej. Framför allt spelade Rasmus (Rosin) väldigt bra, säger långtslående Kim Wickström.

Toboduon landade in på 79 slag. Samma resultat nådde Svensson/Blom. Detta efter att de inlett väldigt bra – och avslutat ännu bättre.

– Vi låg bara ett över par de första nio hålen. Sedan tappade vi. Å andra sidan lyckades vi göra eagle på 18:e hålet. Det kändes skönt förstås, säger kapten Svensson.

Då endast den bästa scoren räknades så noterades Tobolaget för just det, 79 slag. Klart godkänt.

– Jag förstår inte varför de tar bort ett av resultaten. Det är konstigt och obegripligt, men sådana är reglerna, tycker Kim Wickström.

Men... Tobo var ändå bara tia efter foursome-spelet och näst sist så långt alltså. Västervik var på placeringen bakom, sist med 81. Jönköping var i ledningen med 71 slag.

– Nu är det bara att ladda om och göra det bra i bästbollen, sa Kim Wickström och Rasmus Rosin innan de gick ut på fredagseftermiddagens andra runda på kuperade Gränna GK.

Här spelade båda Tobo-paren inspirerat och säkert. Efter en stabil inledning på de första hålen så växlade de upp. Inte minst då Wickström/Rosin. I rask takt gjorde de tre birdies i mitten av rundan. Svensson/Blom gjorde det också bra, men kunde ha gått lägre än vad de gjorde – om nu bara puttarna trillat i...

– Vi har inte haft några större problem med att göra par. Vi har haft många birdielägen, tyvärr gick de inte i och synd att vi avslutade rundan med en bogey. Det var ingen höjdare, sa Marcus Svensson och suckade.

De gick den andra rundan på 71 slag, vilket är ett under banans par. Ännu vassare var Rasmus Rosin och Wickström.

– Härligt, vi är nöjda med 69. Det var bara lite trist att vi gjorde en bogey på 17:e hålet. Men vi är klart nöjda ändå, säger Rosin.

I dag, lördag, väntar en ny foursome-batalj, för att sedan avslutas med singlar. De två bästa lagen tar klivet upp i division ett till nästa säsong. Tobo avslutade dagen på totalt 219 slag.

– Vi ligger i bottenskiktet, det är bara att jobba på under lördagen.

Sitter den...? Robert Blom och Marcus Svensson inledde seriegolfen på bästa sätt.
Sitter den...? Robert Blom och Marcus Svensson inledde seriegolfen på bästa sätt.
Resultat dag 1

1) Jönköping 205

2) Eksjö 211

3) Lagan 211

4) Vetlanda 214

5) Gränna 214

6) Sand 216

7) Tranås 217

8) Glasriket 219

9) Tobo 219

10) Ryfors 221

11) Västervik 223

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om