Uppryckning av Tobo GK

Seriegolfen för herrarnas division två är färdigspelat. Tobo GK låg nia inför avslutningsdagen, men klättrade fyra fina placeringar och slutade femma till sist.

Tobo GK:s Marcus Svensson, Robert Blom, Rasmus Rosin och Kim Wickström slutade på en delad femteplats i seriegolfen i Gränna.

Tobo GK:s Marcus Svensson, Robert Blom, Rasmus Rosin och Kim Wickström slutade på en delad femteplats i seriegolfen i Gränna.

Foto: Torbjörn Allvin

golf2018-07-21 21:13

Dag två i seriegolfen i Gränna inleddes liksom den första med foursomespel. Tobo GK spelade med samma par som under fredagen, alltså Marcus Svensson ihop med Robert Blom samt Rasmus Rosin ihop med Kim Wickström. Duon Svensson/Blom landade på 77 slag och Rosin/Wickström på 81. Skillnaden från fredagens foursomespel var att här räknades båda scoren med, vilket gjorde att Tobo totalt hamnade på 158 slag.

I den sista rundan när allt skulle avgöras var det singelspel som gällde för Tobokillarna. Där slutade Marcus Svensson på 74 slag, Robert Blom på 75, Rasmus Rosin på 78 och Kim Wickström 89. I singelspelet räknas bara de tre bästa scoren med i sammanställningen. Detta gjorde att Tobo slutade på 227 slag. Ett mycket bra resultat som gjorde att laget klättrade i placering efter den avslutande rundan. Från niondeplaceringen efter fredagens två rundor ryckte laget upp sig till en helt klart godkänd delad femteplats med totalslagen 604. Exakt samma resultat fick även Eksjö GK.

– Håller man sig under 80 slag i foursome är det helt okej godkänt. Likadant i singlar där tre ut av oss lyckades med det, säger Tobospelaren Marcus Svensson.

Under den avslutande dagen stötte Tobospelarna på några gemensamma svårigheter berättar Marcus.

– Vi hade lite problem med puttningen allihop. Även också med att läsa greenarna.

Är ni nöjda med femteplaceringen?

– Jadå helt okej. Vi hade inget uttalat mål, men vi har haft det trevligt med mycket fint väder.

Jönköpings GK vann seriespelet i Gränna på slagtotalen 582 och är därmed klara för division ett-spel. Med sig upp fick de Lagans GK som slutade tvåa på sina 590 slag. Västervik GK slutade tia på sina 620 slag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!