VIF tappar tre spelare till hösten

Efter sensationsvåren och ett sommaruppehåll därtill har Vimmerby IF börjat ladda för hösten. Där står det klart att de kommer tappa Emilia Rosenqvist, Greta Koponen och Sara Green.

Emilia Rosenqvist, Greta Koponen och Sara Green är de tre tappen för Vimmerby IF under hösten.

Emilia Rosenqvist, Greta Koponen och Sara Green är de tre tappen för Vimmerby IF under hösten.

Foto: Roelof Stroetinga

fotboll2018-07-22 20:00

Vimmerbydamerna har överraskat genom att placera sig i toppenskiktet av division ett som nykomling. Nu har laget börjat träna igen efter sommaruppehållet och på lördag är det dags för seriespel hemma mot Norrköping. Till en början kommer Vimmerby ha tillgång till samma spelare som under våren, men längre in på hösten kommer tre spelare att försvinna.

Det handlar dels om Emilia Rosenqvist som försvinner för högskolestudier.

– Hon kommer vara tillgänglig för spel de tre första veckorna. Efter det kanske vi kan kalla in henne om det krisar, säger Vimmerbys tränare Håkan Eriksson.

Unga talangen Greta Koponen börjar på fotbollsgymnasiet i Kalmar till hösten. Där ska hon sedan börja träna med IFK Kalmar.

– Hur vi gör med hennes speltid vet vi inte riktigt än. Vi har en bra dialog med Kalmar, men om hon skriver på för dem är fortsatt oklart, menar Eriksson.

Även Sara Green, som varit mammaledig tidigare under säsongen, kommer troligtvis inte heller medverka under hösten.

– Sara börjar jobba. Det är lite osäkert vart hennes fotbollshöst tar vägen, säger Håkan och tilläger att alla tre beskeden inte kom som någon överraskning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!