Vimmerby vann i förlängningen

Efter premiärförlusten var det ett revanschsuget Vimmerby som på onsdagskvällen åkte till Kalmar. Men det krävdes förlängning för att skilja lagen åt.

Phil Horsky: ” Det var en krigarinsats. Jag är väldigt stolt över hur grabbarna kom tillbaka”

Ishockey2018-09-19 22:09

Inför matchen talade VH-tränaren Phil Horsky om vikten av att inte begå några misstag, utan istället tvinga hemmalaget till misstag. När pucken väl släpptes inför en nästan fullsatt hemmapublik var det Vimmerby som tog kommandot direkt och lyckades skapa en hel del långa anfall mot ett hårt jobbande Kalmar. Den första riktigt heta målchansen kom efter sex minuters spel när bortalaget lyckades bryta en misslyckad passning i anfallszon, men skottet från Jakob Karlsson tog i stolpen. Några minuter senare var Oscar Gustavsson så när att ge Vimmerby ledningen, men även det skottet tog i stolpen. Efter drygt 18 minuter fick Vimmerby för första gången denna kväll chansen i powerplay och radade upp chanser, men hemmamålvakten Robert Hestmann såg till att nollan förblev intakt efter inledningsperioden.

– Första tio spelade vi verkligen enkelt och tog bra beslut med pucken. Det var kul att se, summerade Phil Horsky.

Vimmerby behövde dock bara 32 sekunder på sig i den andra perioden innan 1–0-målet kom genom Christian Blomqvist. Men efter det la hemmalaget i en högre växel och tryckte tillbaka Vimmerby vilket tvingade Phil Horsky till timeout redan efter drygt fyra minuter. Men timeouten var förgäves då Kalmar kunde göra både 1–1 och 2–1 efter en svag period av Vimmerby.

I den tredje perioden hade Vimmerby inledningsvis svårt att skapa några heta målchanser. Kalmar stängde mittzonen på ett effektivt sätt och gjorde det svårt för bortalaget. Men kvitteringen skulle komma och Pontus Johansson kunde få in pucken i powerplay efter 12 spelade minuter. Det såg länge ut som att slutställningen skulle bli just 2-2, men med två minuter kvar kunde Kalmar ta ledningen genom Jarkko Oikarinen. Vimmerby tog ut målvakten och låg febrilt på för en kvittering. Och målet skulle komma. Martin Pärna kunde på ett direktskott få in pucken mellan benen på hemmamålvakten. Det krävdes alltså förlängning för att skilja lagen åt. Där behövde Vimmerby bara två minuter på sig innan lagkapten Jakob Karlsson blev kvällens stora matchhjälte efter att snyggt prickskjutit in det avgörandet målet.

– Det var en krigarinsats. Jag är väldigt stolt över hur grabbarna kom tillbaka. Vi kunde tagit tre poäng och hade flera målchanser, men vi måste sätta chanserna i fem mot fem. Det är svårt att vinna här i Kalmar och många lag kommer ha svårt här under säsongen.

I slutet på den tredje perioden såg det mörkt ut för Vimmerby, men laget kämpade sig tillbaka och kunde åka hem med två poäng.