Ström firade lÄngt in pÄ natten (och dagen)

Firandet tog inte slut förrÀn en bra bit in pÄ söndagen. Sömnen var sekundÀr för klubbikonen Pelle Ström efter gÄrdagens historiska seger. "Det var magiskt", sÀger han.

Pelle Ström njöt för fullt efter avancemanget till Allsvenskan, och nog blev det kvÀll och natt att minnas...

Pelle Ström njöt för fullt efter avancemanget till Allsvenskan, och nog blev det kvÀll och natt att minnas...

Foto: Meijer Media

Vimmerby2024-04-21 18:45

Det Àr en nyvaken Pelle Ström som Vimmerby Tidning möts av pÄ andra sidan luren, strax innan klockan fem pÄ söndagseftermiddagen. MÄlet, att inte gÄ och lÀgga sig förrÀn 12 pÄ dagen, lyckades.

Hur mÄr du nu? Blev det Project X pÄ stadshotellet igÄr?

– Det blev det. Jag mĂ„r toppenbra. Har aldrig mĂ„tt bĂ€ttre, sĂ€ger klubbikonen.

Inte ens ett dygn har passerat sedan det blev klart att Vimmerby Hockey gÄr upp i hockeyallsvenskan nÀsta sÀsong. Det Àr ett besked som Pelle Ström inte riktigt har hunnit smÀlta.

– Man har inte hunnit landa riktigt. Det hĂ€r har varit en dröm i sĂ„ mĂ„nga Ă„r och det Ă€r svĂ„rt att fatta att vi liksom kommer Ă„ka upp till Hovet och spela ishockey nĂ€sta sĂ€song, det Ă€r ju helt sjukt. Jag pratade med mamma förut och sa att det kĂ€nns lite som "vad fan har man stĂ€llt till med?".

Efter matchen fylldes stadshotellets restaurangdel med folk undan för undan, och under den sena kvÀllen var det fullstÀndigt smockat med folk, bÄde spelare och supportrar, som ville fira det lokala hockeylagets bragd.

Hur var det att tas emot pÄ ett sÄnt sÀtt?

– Det var magiskt, alla Ă€r sĂ„ fantastiska. De har slutit upp bakom oss hela sĂ€songen och det var sĂ„ himla hĂ€rligt att fĂ„ fira med dem.

Sms-notiserna Àr mÄnga. Inkorgen i Pelle Ströms telefon svÀmmar över av meddelanden frÄn folk som vill gratulera.

– MĂ„nga gamla kompisar man spelat hockey har hört av sig och Ă€r glada. Det Ă€r superkul, men jag har inte hunnit svara, haha.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!