Radak: "Funkar inte att ställa ut skorna i andra"

SK Lojal såg ut att vara på väg på tre säkra poäng mot Södra Vi. Då kom raset. "Bara för att vi leder med 3–0 så funkar det inte att tro att det bara är att ställa ut skorna i andra", säger Lojals Vladimir Radak om förlusten med 4–3.

Vladimir Radaks SK Lojal har haft en tung vecka med dubbla förluster.

Vladimir Radaks SK Lojal har haft en tung vecka med dubbla förluster.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-05-19 11:46

Han har försökt att glömma och gå vidare. Men när Sporten påminner om fredagens debacle på Ulfveskog gör Lojals rutinerade nyförvärv Vladimir Radak ett försök att analysera vad som fick snett.

– Jag har ingen aning hur det kunde bli så egentligen. Vi spelade på topp i första och gick fram till 3–0 hur lätt som helst. Med facit i hand gick det kanske för enkelt. Inför andra tänkte nog många att det här är klart så det räcker i princip att vi ställer ut skorna. Men så funkar det inte, säger han.

Nej, det bjöds på en rejäl scenförändring. Södra Vi gjorde fyra mål kryddat med ett sent avgörande på straff.

Hur var stämningen efteråt?

– Jag kan bara gå till mig själv och jag var riktigt arg över det som hände. Det blev inte så att vi satt kvar och pratade efter matchen utan alla drog hem snabbt efteråt. Jag försöker bara att glömma och gå vidare.

Lojal föll även med 5–2 mot Fågelfors tidigare i veckan. Trots att motståndarna drog på sig två röda kort.

– Vi fick inte spelet att stämma då samtidigt som Fågelfors var riktigt bra. Den förlusten var lättare att ta.

Lojal ligger tia i serien med sex poäng efter sex omgångar. 

Hur ser du på fortsättningen?

– Vi behöver börja ta poäng helt enkelt. Samtidigt har vi många tuffa matcher med derbyn borta mot både Tuna och Hultsfred. Ska vi lyckas måste vi se till att orka en hel match. Vi spelar ofta bra i första, men tappar i andra när orken tar slut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!