Så går det för IFK Tuna i tränarjakten

Flera lokala klubbar jagar en ny huvudtränare. Däribland IFK Tuna. "Vi är inte nära någon lösning", säger Tobias Ekström i sportgruppen.

Vem eller vilka ska träna IFK Tuna nästa säsong? Svaret på den frågan dröjer.

Vem eller vilka ska träna IFK Tuna nästa säsong? Svaret på den frågan dröjer.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-11-15 16:55

Tränarduon Mattias Gustavsson och Michael "Mulla" Milton tackade för sig direkt efter säsongens slut. Sedan dess har Tuna varit i kontakt med ett antal potentiella ersättare – utan att få napp.

– Det är några som har tackat nej. För tillfället håller vi på och diskuterar olika namn, utan att ha kommit längre i diskussionerna med någon specifik tränare. Det är svårt. Tränarna växer inte på träd. Det är alltid den svåraste biten att lösa, säger Tobias Ekström.

Överlag är det lugnt i Tuna.

– Allt är pausat, på alla möjliga håll och kanter, känns det som. Vi hade ett flertal intressanta spelare på vår testmatch för ett tag sedan. Tanken var att de skulle fortsätta träna med oss inomhus. Nu går inte det på grund av pandemin, vilket självklart försvårar värvningsarbetet. 

Följande spelare var med på Tunas testmatch: Ardijan Mahmutaj, Albin Hellenstierna och Lucas Karlsson från Vimmerby IF, Robin Gustafsson och Jonatan Strid från Djursdala SK, Viktor Nyström från Storebro IF, Mahmood Al Hasson från Krokstorps IF och Robin Thunberg från BB 2001.

Frimånaden, där amatörspelare kan byta klubb hur de vill, pågår mellan 15 november och 15 december.

– Med tanke på de rådande omständigheterna kan jag tycka att det är läge att flytta fram frimånaden. Antingen att föreningarna själva får ha förståelse för att spelarna vill prova med andra lag, när väl träningarna kommer igång. Eller att förbundet sätter ett senare datum, säger Tobias Ekström.

Det är ingen spelare som har lämnat Tuna. Men som vi rapporterat tidigare uppvaktas Ilhan Jejna av Gullringen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!