Kick off för studieflitiga seniorer i parken

SPF Seniorerna i Vimmerby är ett studieflitigt släkte. Runt 25 olika cirklar har de igång varje termin. På tisdagen kickades höstterminen igång i Vimmerby parken.

Vimmerby kommun 11 september 2019 14:00

–  Ni är helt suveräna, det är inte många SPF-föreningar som har så många cirklar som ni, så jag tänker inte gå igenom hela utbudet utan håller mig till nyheterna, sade Anna-Karin Cederstrand från Studieförbundet Vuxenskolan.

Drygt 150 personer hade sökt sig till studieupptakten inför höstterminen där också en del resultat från vårens alla olika cirklar visades.

–  Vi tittar på vad vi har gjort under vårens cirklar för att inspireras. Vi har allt från gärdesgårdshängning, resecirklar som nu senast Polen och sen är det mycket hantverkscirklar av olika slag, säger Birgitta Karlsson, som är ordförande i SPF Seniorerna i Vimmerby.

Hon berättar att de har runt 25 cirklar igång varje termin.

–  Det är många som är engagerade och det är väldigt viktigt för oss.

Det fanns olika hantverk som ställdes ut. Solveig Ask läste en av de berättelser som författats inom skrivarcirkeln och linedancegruppen stod för en uppvisning.

Inför det kommande året berättade Anna-Karin Cederstrand bland annat om en studiecirkel om hur det går att hålla igång sin trädgårdsodling större delen av året, om en matcirkel, om en cirkel kring yoga och om kamratcirklar för att motverka ensamhet.

Företrädare för ett bussbolag deltog för att berätta om kommande resemöjligheter. 

Det blev förstås också en hel del sång och musik. Både solosång till ackompanjemang av Seniorernas egen ensemble och körsång, även den ledd av Anders Ullman.

Under tiden bullades det upp med rejäla frallor till kaffet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jimmy Karlsson

Ämnen du kan följa
Läs mer
Kultur och Nöje

Carlson och Ritschard gör Hammarbylåt

Kultur och Nöje

Taylor Swift ryter ifrån mot Donald Trump

Kultur och Nöje

Björn Ulvaeus får tung musikbranschpost

Kultur och Nöje

Topplistorna: Yasin ny albumetta

Kultur och Nöje

"Spotify är ingenting man kan leva på"

Visa fler