Gunnebo numret större när VSGF/JAIK föll

Kvalavslutningen nästa helg blir en rysare. Detta sedan Gunnebo IF besegrat VSGF/JAIK med 5-2. Nu står de båda lagen på tre poäng, liksom Djursdala och BB 2001.

Gunnebo 17 oktober 2020 18:13

Vanligtvis kanske lag slår av på takten och vaktar den trepoängare man har. I ledning 4–2 mot Virserum/Järnforsen i kvalet till division 5 stack Gunnebo ändå upp och satte 5–2. Ett mål som, i form av fler gjorda mål än Djursdala, tar dem upp i topp i kvalgruppen. 

– Förutom första kvarten gör vi en bra match, säger GIF-tränaren Markus Harrysson.

Tidigare under lördagen besegrade BB2001 Djursdala med 2–1 vilket, inför GIF:s match, betydde att alla lag i gruppen skulle stå på tre poäng efter två matcher om GIF vann.

– En bit in i vår match fick vi reda på hur det hade gått i den matchen och det blev såklart en extra morot att ta dom där tre poängen.

Första kvarten, ja. VSGF/JAIK tog ledningen efter 12 minuter men Gunnebo kunde kvittera innan paus genom Dennis Ockhammar. Efter vilan kom det ordentliga rycket. Gunnebo stack ifrån till 4–1 efter mål av Jens Karlsson, Egzon Duraku och David Holm.

– När vi får ledningen så vinner vi mycket boll på mittplan och kan skapa omställningslägen. Vår tyngd och aggressivitet på mitten är avgörande.

Via en frispark reducerade alltså VSGF/JAIK innan Kristoffer Lindholm satte målet som ger GIF en fin chans att hoppa upp i division 5.

– Kul att det lever inför sista matchen, alla lag har något att spela för och vi får chansen att avgöra på hemmaplan, säger Harrysson, som riktar beröm till hela laget.

För VSGF/JAIK nätade Jacob Arvidsson och Ibrahim Haddad. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Profilbild Jonathan ÅhmanJonathan Åhman
Ämnen du kan följa
Läs mer!
Speedway

Dacke-föraren klar för Västervik: "Mycket glad"

Fotboll

AVSLÖJAR: Här spelar Erik Ståhlgren nästa säsong

Ishockey

Ytterligare sjuka spelare i VIK

Fotboll

Damallsvenska klubbarna värvar talanger

Sport

MFF vidare i cupen – utan att kvalspela

Visa fler