Slutkört i dödskulan efter frugans ultimatum

Johan Tildemyr lägger av tvärt med sin mc-show och ska sälja den egna "dödskulan" som han ägt sen 2011. Skälet är att frun Camilla som också varit med i showen ställt ultimatum; "Du får välja mig eller att fortsätta köra."

Vimmerby kommun 11 september 2019 18:00

–  Det var ett ganska lätt beslut, och som det brukar heta i slalom – "man ska aldrig åka sista åket", säger Johan Tildemyr.

Han började köra mc-shower i "buren", som han kallar den fyra meter höga stålkulan, för drygt 20 år sedan. Efter en framgångsrik sommar på Ölands Djurpark köpte han och kollegan loss kulan, startade eget och turnerade i 4–5 år. Sedan sålde Johan  Tildemyr sin andel, också den gången av familjeskäl.

Men 2011 fick han se att "kulan var till salu och slog till och köpte den.

–  Jag sålde ett annat företag och fick in en del pengar och ville göra något, helst något som ingen annan gör, säger han.

Året efter träffade han sin nuvarande fru Camilla som också blev partner i mc-showen.

De har inte alls turnerat på samma sätt som tidigare, men en del shower har det blivit. För fem år sedan kraschade han och bröt benet. Det hindrade inte en fortsättning. Men efter helgens shower i Mariestad är det slut.

–  Jag är dörädd att det ska hända något. Jag går en utbildning och har fått lära mig att lita på magkänslan och efter tre incidenter i lördags som aldrig hänt förut måste det vara slutkört, säger Camilla Tildemyr.

Johan Tildemyr gick direkt från ord till handling och lade ut kulan till försäljning redan på hotellrummet. Ett par svar från utlandet har han fått.

–  Men det vore kul om den blev kvar i Sverige. Den är 100 år gammal och vad jag vet den enda i sitt slag, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jimmy Karlsson

Ämnen du kan följa