Så gick det för Joel Kling i kvällens SM-kval

Jodå. Dacke-föraren Joel Kling löste en biljett till SM-finalen i Målilla om ett par veckor. Han kom delad tvåa i kvällens SM-kval som kördes i Avesta.

Målilla 7 juli 2020 21:27

På förhand var Joel Kling osäker på sin form.

– Jag ska göra mitt bästa i Avesta. Sedan får vi se hur långt det räcker. Jämfört med många andra har jag inte så många träningspass i kroppen. Jag får räkna med att det tar lite tid innan jag är i bra form, sa han till vår tidning.

Det var 16 förare som gjorde upp om de åtta finalbiljetterna. När kvalet väl kom igång presterade Joel Kling på en jämn och bra nivå. På de fem heaten samlade Virserumskillen ihop elva poäng. Det räckte till en delad andraplats.

Det var Mariannelundskillen Filip Hjelmland som vann kvaltävlingen med 13 inkörda poäng.

Följande åtta förare tog sig vidare till SM-finalen i Målilla som körs den 23 juli: Filip Hjelmland, Joel Kling, Philip Hellström-Bängs, Joel Andersson, Alexander Woentin, Ludvig Lindgren, Jonatan Grahn och Daniel Henderson.

Sedan tidigare är följande förare direktnominerade till finalen: Peter Ljung, Kim Nilsson, Viktor Palovaara, Linus Sundström, Jacob Thorssell, Mathias Thörnblom, Pontus Aspgren och Oliver Berntzon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Michael Nordin

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Speedway

Andersson svarar på kritiken: "Inte så ovanligt"

Speedway

Kling: "Har väntat på den här dagen i 1,5 år"

Speedway

Här är Berntzons besked efter kraschen

Speedway

Lagledaren om avslutningen: "Såg lite konstigt ut"

Speedway

Dackarnas stjärna i otäck krasch mot Västervik

Visa fler