"Hoppas verkligen att serien kör igång i juni"

Väntan och längtan har varit stor. Under fredagen fick idrotten grönt ljus att köra igång med tävlingsverksamhet igen. Med start 14 juni. "Jag hoppas verkligen att serien kör igång i juni", säger Gullringens tränare Daniel Ohlsson.

Gullringen 29 maj 2020 12:16

Trots Folkhälsomyndighetens besked om att ge klartecken för tävlingsverksamheten, så finns ändå en viss osäkerhet.

– Det var såklart positivt att det beskedet kom. Annars vet jag inte vad jag hade gjort. Vi fick ett negativt besked om att matcherna var inställda när vi var på träningslägret. Då gick luften ur oss. De senaste veckorna har vi laddat och ökat intensiteten för att vi ska kunna ha premiär den 17 juni. Blir det inte så skulle luften gå ur oss helt igen, säger Ohlsson och fortsätter:

– Trots att det för vår del bara handlar om två matcher (IFK Västervik och Bäckseda IF) innan sommaruppehållet, så anser jag att det är jätteviktigt att vi får spela dem. 

Gullringens GoIF är tillsammans med Kisa BK och Rimforsa IF dam först ut att spela seriematcher bland våra lokala lag.

Men det blir en annorlunda uppladdning. Enligt det senaste beskedet från Svenska Fotbollförbundet, som kom under fredagseftermiddagen, är det inte tillåtet att spela träningsmatcher före den 14 juni.

 

Hur ser du på det?

– Det vore inte bra, men i så fall är det bara att gilla läget. Och det är samma förutsättningar för alla lag i serien. Helst hade jag velat ha två träningsmatcher före premiären.

Så här säger Daniel Ohlsson om att spela utan publik:

– Ur ett ekonomiskt perspektiv är det självklart inte bra för mindre klubbar. Pengarna man får in vid matcherna är värdefulla för många små föreningar. Det retar mig att maxtaket är 50 personer på idrottsarrangemang. När det är smockfullt med folk på köpcenter runtom, så känns det konstigt att inte vi får ta in ett par hundra åskådare på våra matcher. Häromkring och på vår nivå har vi bra arenor för att kunna hålla publiken åtskilda. Det borde inte vara så svårt att få till det på ett bra sätt. 

 

Hur ligger ni i fas inför den tänkta seriepremiären om ett par veckor?

– Bra, men det var länge svårt att hitta rätt motivation, både för spelare och ledare. Det är inte alls detsamma att bara träna, utan att få spela matcher. Nu på slutet märks det att det är bättre fart och mer gnista. Vi har ökat takten och nu vill vi bara att det ska komma igång. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Torbjörn Allvin

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Fotboll

Selatin Shaljani lämnar HFK för J-Södra

Sport

Återblicken - Gullringen vann sin 24:e pokal

Fotboll

Manchester Citys CL-öde avgörs på måndag

Fotboll

Göteborgs kross – körde över Växjö

Fotboll

Forsbergs Leipzig möter Atlético i CL-kvarten

Visa fler