Miljonregn över Vimmerby- och Hultsfredsborna

Skatteåterbäringen är här – för de som deklarerade digitalt före 30 mars. Totalt betalar Skatteverket ut 18,3 miljarder kronor den här veckan.

Vimmerby 7 april 2021 20:30

I Kalmar län är det 43 050 personer som får dela på drygt 296 miljoner kronor. Pengarna betalas ut mellan 7 och 9 april.

Alla har dock inte anmält ett bankkonto till Skatteverket än – vilket gör att pengarna kan dröja några extradagar.

– Det går fortfarande att anmäla konto. Enklast är att göra det på vår webbplats, där finns bra vägledning. Efter att kontot är anmält tar det cirka en vecka att få pengarna utbetalade dit, säger Maria Irbäck, deklarationsexpert på Skatteverket, i ett pressmeddelande.

Hon tillägger:

– Vi vill också passa på att varna för bedragare som tyvärr alltid är i farten när skatteåterbäringen kommer. Var vaksam, logga inte in på din bank på uppmaning av någon annan. Skatteverket efterfrågar aldrig kontouppgifter per telefon, mejl eller sms.

I Västervik är det 6 387 personer som får sina skattepengar den här veckan. De delar på 43,9 miljoner kronor. I Vimmerby är det 2 875 personer som delar på 18,6 miljoner kronor – och i Hultsfred är det 15,2 miljoner kronor som fördelas mellan 2 324 kommuninvånare.

* Nästa utbetalning görs i början av juni – till de som gjort tillägg, deklarerat på papper eller inte deklarerade före 30 mars. Sista dagen att deklarera är 3 maj.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Michael Nordin

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Vimmerby

Efter miljonunderskott: Vimmerby kommun får kritik

Vimmerby

Extrema krav på städning: ”Då brakade helvetet löst”

Vimmerby

Vimmerbyföretag expanderar – öppnar filial i Västervik

Vimmerby

LISTA: Här är de tio vanligaste felen när du besiktar bilen

Vimmerby

Vimmerbybutiken skänkte mest i länet av sin pant till skogsprojekt

Visa fler