"Betong-Centern" i Vimmerby har talat

Vimmerby 17 maj 2021 20:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I Magnus Danlids inlägg i Vimmerby Tidning och DV kunde man nyligen läsa ett antal självklara förnumstigheter om pandemin och näringslivet och dessutom ett tomt ekande påstående om kommunens framåtanda. Skribenten fortsätter sedan att klappa sig själv i ryggen genom att påstå att det byggs mer än någonsin och att detta underförstått är politikernas (C):s förtjänst. Självklart tycker alla att det utmärkt att det byggs mer.  Men nu handlar debatten inte om att bygga mer utan om att bygga rätt, med god arkitektur och med hållbar teknik och material. Billigt blir sällan bra och billigast blir aldrig bäst. 

Fast än mer handlar det om att ha en öppen dialog med engagerade medborgare om visionen Vackra Vimmerby.  I samma inlägg avslöjas följande intrikata detaljer om Vimarhems styrelsearbete: …” Design och utformning i relation till ekonomi är viktiga aspekter att ta hänsyn till. Jag upplever att vi i styrelsen för Vimarhem har ett gott samarbete i dessa utvecklingsfrågor…”

Är det detta som kallas dialog med allmänhet och engagerade medborgare?  Ett internt snack i Vimarhems styrelse över en skattefinansierad mazarin och en kopp kaffe. Man tar sig för pannan! 

Vimmerby kommun och Vimarhem har ett stort ansvar att förvalta. Stadsmiljön är särskilt viktig i en stad som till stor del lever på turism och – inte minst – för oss som bor i kommunen. Det gäller att leva upp till förväntningarna på Astrid Lindgrens stad. Då räcker det inte med den simplaste standardlösningen för betongbostadshus mitt i sta’n. Visa lite framåtanda, släpp loss fantasin och släpp in Bevara Vimmerby i diskussionen om Vimmerbys framtid.

Jan Jonsson

Ämnen du kan följa
byggen i Vimmerby

Bostadstomter säljs till högstbjudande – Nybble dröjer

ALV bygger ut och växer • Så ska trafiken ledas • Viss infart via Vimmerbyrondellen

Vimmerby

Nu börjar exploateringen av Vimmerbys nya bostadsområde • Stort intresse • Skiftande åsikter bland grannar

Debatt

Debatt: Hållbart trähusbyggande kräver hållbart skogsbruk

Debatt

Debatt: Det går att bygga i klimatförbättrad betong i Vimmerby

Visa fler