"Trött på folk som står och hostar en i nacken"

Många verkar ha glömt att pandemin fortgår, tycker insändarskribenten som har tröttnat på att bli hostad på när hon är och handlar.

Insändare 6 december 2021 18:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Attans vad bra det är att folk håller avstånd! Nej, skojar bara. Häpnadsväckande många hostar, snorar och nyser rakt ut inne i butiker. Använd munskydd – eller, ännu bättre, stanna hemma. Jag är så himla trött på folk som står och hostar en i nacken, var man än står. Värst är det vid kyldisken där ”alla måste fram” på en gång. Nej, jag får väl återgå till att handla klockan sju på morgnarna för att slippa en massa snoriga, hostiga ”släktträffar” i matbutiken. 

Jag är fullvaccinerad, tvättar händerna mer än ofta, men är ändå livrädd för att bli smittad då mitt immunförsvar är väldigt känsligt just nu, när min astma dragit igång med full kraft. Jag vill heller inte gå utan symtom och smitta ner nära och kära. Vi är fortfarande i en pandemi och covid-19 finns kvar även om restriktionerna tagits bort. Hoppas att några av dem återinförs igen, typ att vi ska handla en och en. 

Kom ihåg att covid inte är en apelsin med några nejlikor i, det är på allvar. Vid minsta lilla symtom, stanna hemma och gå och testa dig.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Åbros VD: "Vi har egentligen varit i ett vakuum de senaste två åren" • Henrik Dunge om: ✓ Utmaningarna ✓ Framtiden ✓ Nya planerna

Efter ekonomiska störtdykningen: Majblomman siktar på fysisk försäljning i år • "Absolut finns ett behov i Vimmerby"

Smittan pressar äldreomsorgen - Socialchefen: "Nödvändigt ändra karantänreglerna"

Ministern berömde länet under besöket – fick önskemål tillbaka: "Pressa inte på för snabbt"

Dans ska förbättra psykiska hälsan bland unga • "Det blir ett sätt att läka"

Visa fler