Klassisk klubb ska lyfta i Allsvenskan – med VH-prägel

Modo har en plats i mångas hockeyhjärtan, även i våra trakter. Kanske ännu mer kommande säsong då tidigare VH-spelare kommer representera klubben. Nu är även Pontus Näsén klar för Modo. "Fantastiskt roligt", säger han.

Vimmerby 4 maj 2021 12:43

Alla såg talangen och potentialen under hans säsong i Vimmerby Hockey. Ibland hade Pontus Näsén hisnande höjder i sitt spel. Klart att det uppmärksammades på högre ort. Senaste säsongen har han som bekant spelat i SHL och IK Oskarshamn – och även debuterat i svenska landslaget. Nu väntar spel i Hockeyallsvenskan för den spelskicklige backen från Orsa. 

"En härligt offensiv back, med bra puckkontroll som vi hoppas kan ta nästa steg i sin utveckling i MODO", kommenterar sportchef Henrik Gradin värvningen av 24-åringen, som under säsongen i Vimmerby stod för 29 poäng på 47 framträdanden. 

Kontraktet är skrivet över två säsonger. Som lagkamrat får Näsén bland andra VH-produkten Markus Modigs, också ny från Oskarshamn. 

Och det kan alltså bli en tredje, då Emil Wahlberg också uppges vara klar för spel i den Mattias Karlin-tränade Örnsköldsviksklubben. 

Så här säger Pontus Näsén om att spela för den klassiska klubben:

"Det ska bli härligt att få en omstart i Modo Hockey och komma till det spel som jag vet att jag besitter. Jag är en back som kan användas i de flesta situationer på banan, gillar att hålla i pucken, har ett bra första pass och försöker skapa mycket offensivt. Det känns bra att få komma till en stor klubb med höga ambitioner där jag känner att jag kan ta nästa steg i min karriär". 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Torbjörn Allvin

Ämnen du kan följa
hockeyallsvenskan
Ishockey

VH:s tidigare poängkung har bestämt sig – stannar

Ishockey

VH:s tidigare poängmaskin klar för Hockeyallsvenskan

Ishockey

Frödingesonen stannar – trots klubbens degradering

Läs mer!
Ishockey

Horsky närmar sig ny klubb: "Intresse från utlandet"

Ishockey

Nyman har gjort sitt val – går till VH:s konkurrent

Ishockey

Så spelas Hockeyettan kommande säsong

Ishockey

Viktige VH-backen på väg bort – går till rivalen?

Ishockey

Ännu en förlängning för VH – slitvargen spelar vidare

Visa fler